Glutensiz Tarifler, Glutensiz Unlu Lezzetler

Glutensiz Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi

Glutensiz Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi

Yeni yılda sofranıza neşe getirecek sıcacık ve gevrek bir tarif ile daha karşınızdayız: Glutensiz zencefilli yılbaşı kurabiyesi! Yılbaşının keyfini doyasıya çıkarmak ve bu özel güne yakışır tatlar yaratmak için glutensiz yılbaşı kurabiye nasıl yapılır hemen şimdi öğrenin!

Glutensiz beslenenlere özel hazırladığımız, glutensiz zencefilli tarçınlı yılbaşı kurabiyesi ile yeni yıla lezzetli bir giriş yapabilirsiniz! Yeni bir yıla girerken sevdiklerinizle paylaşacağınız masayı güzel ikramlarla donatmak istediğinizde harika bir seçenek olan bu kolay glutensiz zencefilli yılbaşı kurabiye tarifi, özel içeriğiyle yılbaşı kutlamanızdan keyif almanızı sağlayacak! O halde hadi, glutensiz zencefilli yılbaşı kurabiyesi malzemelerine ve tarifin detaylarına yakından bakalım!  

Hazırlık 15 dakika
Pişirme 15 dakika
Porsiyon 4 kişi

Malzemeler
  

Glutensiz Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi Malzemeleri Neler?

  • 1 su bardağı badem unu
  • ½ su bardağı akçaağaç şurubu
  • ¼ su bardağı pekmez
  • 1 yemek kaşığı taze rendelenmiş zencefil
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı vanilin
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • ½ çay kaşığı kaşığı tuz
  • su bardağı hindistan cevizi unu

Talimatlar
 

Glutensiz Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

  • Glutensiz zencefilli yılbaşı kurabiyesi yapımına başlamadan önce fırını 180 derecede ısıtın ve yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisini bir kenara alın.
    Glutensiz Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi
  • Akçaağaç şurubu ve pekmez ile birlikte badem ununu büyükçe bir karıştırma kabına alın.
  • Kaşık yardımıyla soyduğunuz zencefili, elde ettiğiniz karışımın içine rendeleyin.
  • Hamurunuzu bağlamak için karışıma bir adet yumurta ekleyin.
  • Vanilya özütünü veya vanilini ilave ettikten sonra tarçın, toz zencefil ve tuzu karışıma ekleyin.
  • Tüm malzemeler iyice birleşene kadar karıştırın.
  • Hamurun nemini azaltmak istiyorsanız biraz Hindistan cevizi unu ekleyin.
  • Ele yapışan bir kıvam elde ettikten sonra hamurunuzu, hafifçe badem unu serptiğiniz yüzeye yerleştirin ve açarak şekillendirin.
  • Şekillendirme işlemi bittikten sonra kurabiyelerinizi tepsiye yerleştirip, 12-15 dakika arasında pişirin.
  • Şekeri pekmez ve akçaağaç şurubundan, lezzeti zencefil ve tarçından gelen badem unlu, glutensiz zencefilli yılbaşı kurabiyesi glutensiz tarifler içinde bayılacağınız bir lezzet olacak. Şimdiden afiyet olsun!

Notlar

Püf Noktalar

Glutensiz zencefilli yılbaşı kurabiyesi püf noktaları ile tarifinize ayrıcalık katabilirsiniz. Dilerseniz zencefilin tadını yumuşatmak için bir çay kaşığı vanilya özütü veya 1 paket vanilin ekleyebilirsiniz. Bununla birlikte kurabiyeleri servis ederken üzerine pudra şekeri dökebilirsiniz.

Kaç Kalori?

Tarifimizi bitirmeden glutensiz zencefilli yılbaşı kurabiyesi kalorisini de söyleyelim istedik. 100 gram glutensiz zencefilli yılbaşı kurabiyesi ortalama 470 kalori. Ancak tarifte kullanılan malzemeler kalori miktarında değişikliğe neden olabiliyor.
Not: Çapraz kontaminasyon/bulaşma, gluten kalıntısının glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.

Bir yanıt yazın