Glutensiz Tarifler, Glutensiz Unlu Lezzetler

Glutensiz Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi

Glutensiz Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi

Yeni yılda sofranıza neşe ve tat getirecek sıcacık, kolay yılbaşı kurabiyesi tarifi; “Glutensiz Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi!”

Glutensiz beslenenlere özel hazırladığımız, glutensiz zencefilli tarçınlı yılbaşı kurabiyesi ile yeni yıla lezzetli bir giriş yapın.

Tarifin detayları aşağıdadır:

Hazırlık 15 dakika
Pişirme 15 dakika
Porsiyon 4 kişi

Malzemeler
  

Glutensiz Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi Malzemeleri

  • 1 su bardağı badem unu
  • ½ su bardağı akçaağaç şurubu
  • ¼ su bardağı pekmez
  • 1 yemek kaşığı taze rendelenmiş zencefil
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı vanilin
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • ½ çay kaşığı kaşığı tuz
  • su bardağı hindistan cevizi unu

Talimatlar
 

Glutensiz Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

  • Yılbaşı kurabiyesi tarifine başlamadan önce fırını 180 derecede önceden ısıtın ve yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisini bir kenara alın.
  • Akçaağaç şurubu ve pekmez ile birlikte badem ununu büyükçe bir karıştırma kabına alın.
  • Kaşık yardımıyla soyduğunuz zencefili, az önce elde ettiğiniz karışımın içine rendeleyin.
  • Hamurunuzu bağlamak için karışımınıza bir adet yumurta ekleyin.
  • Vanilya özütünü veya vanilini ilave ettikten sonra tarçın, toz zencefil ve tuzu karışıma ekleyin.
  • Tüm malzemeler iyice birleşene kadar karıştırın.
  • Hamurun nemini azaltmak istiyorsanız biraz Hindistan cevizi unu ekleyin.
  • Ele yapışan bir kıvam elde ettikten sonra hamurunuzu, hafifçe badem unu serptiğiniz yüzeye yerleştirin ve açarak şekillendirin.
  • Şekillendirme işlemi bittikten sonra kurabiyelerinizi tepsiye yerleştirip, 12-15 dakika arasında pişirin.
  • Şekeri pekmez ve akçaağaç şurubundan, lezzeti zencefil ve tarçından gelen badem unlu, glutensiz zencefilli yılbaşı kurabiyesine bayılacaksınız. Afiyet olsun.

Notlar

Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten kalıntısının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.

Bir cevap yazın