Selin Güneş Kimdir

Türkiye’nin ilk çölyaklı profesyonel şefi Selin Güneş, üç kuşak önce Selanik’ten göçmüş bir ailenin çocuğu olarak 1982 yılında İstanbul’da doğdu. 1999 yılında çölyak teşhisi alıp glutensiz hayata başlayan Güneş’in sindirim sorunlarıyla olan mücadelesi, esasında teşhis aldığı yıldan çok daha önce; daha doğduğunda başlamıştı. Güneş’in çocukluk ve ergenlik yılları, 17 yaşına dek ara ara tekrarlayan şiddetli ishal ve karın ağrısı ataklarıyla geçti. Ta ki 1999’da bünyesinin iflas etmesi ve bir hafta içinde 10 kilogram kaybetmesiyle başlayan sancılı günlere dek… 

1999 yılında yaşadığı ciddi sağlık problemlerinin ardından 2 aylık bir teşhis sürecinin sonucunda çölyak tanısı alan Güneş, glutensiz diyete başladı ve yeniden sağlığına kavuştu. Güneş, o günden bu yana 25 yıldır glutensiz beslenerek ve çölyaklılar için leziz tarifler geliştiriyor, son yıllarda bireysel beslenme, kurumsal menü danışmanlığı ve dijital içerik üretimi ile kariyerine devam ediyor.

Selin Güneş Hangi Okuldan Mezun Oldu?

Bilgi Üniversitesi Uluslararası Finans bölümünden mezun olan Selin Güneş, lisans eğitiminden sonra Mutfak Sanatları Akademisinde önce “Yiyecek & İçecek İşletmeciliği”; ardından “Profesyonel Pasta & Ekmekçilik” eğitimini aldı. Son olarak ise 2020’de, yine Mutfak Sanatları Akademisinde “Fonksiyonel Beslenme” eğitimini tamamladı. Kendi glutensiz üretim atölyesini kuran Güneş atölyesinde 2014 – 2022 yılları arasında 8 yıl boyunca özel beslenme ihtiyaçlarına yönelik üretim yaptı.

Selin Güneş’in Yazdığı Kitaplar

Selin Güneş’in şu anda Glutensiz Olamayacak Kadar İyi! – Yaşamın Peşinde adlı bir adet kitabı bulunuyor. Kitabında çölyak teşhis sürecini ve sonrasını, bu doğrultuda kariyerini nasıl kurguladığını ve hem öğrencilik dönemi hem de iş hayatında çölyakla nasıl başa çıktığını anlatan Güneş, bununla birlikte çölyaklılara özel sağlıklı beslenme bilgileri ve pratik tarifler de paylaşıyor.

Selin Güneş’in En Popüler Tarifleri

İşte Selin Güneş’in en popüler glutensiz tarifleri ile kendi reçetesi olarak sunduğu bazı glutensiz unlu tarifler

Selin Güneş

1982 yılında İstanbul’da doğan Selin Güneş, 1999’da çölyak tanısı almasıyla beraber
glutensiz hayata geçiş yaptı. İlerleyen dönemlerde profesyonel şeflik eğitimi aldı ve
kendi markasının ardından glutensiz üretim atölyesini kurdu. Atölyesinde 2014’ten
2022’ye dek 8 yıl boyunca özel beslenme ihtiyaçlarına yönelik üretim yaptıktan sonra
Glutensiz Olamayacak Kadar İyi! – Yaşamın Peşinde adlı ilk kitabını yayınladı. Güneş,
faaliyetlerine son yıllarda bireysel beslenme, kurumsal menü danışmanlığı ve dijital
içerik üretimi ile devam ediyor.