Çay saatlerinize eşlik edecek glutensiz kurabiyeler yapmak istiyorsanız, glutensiz un kurabiyesi tarifimizi denemek için hemen kolları sıvayabilirsiniz. Az malzemesi ve pratik yapılışıyla canınız kurabiye istediği anda ya da misafirleriniz geldiğinde, bu tarif size bir köşeden göz kırpıyor olacak!
Gün içerisinde tatlı ihtiyacınızı sindirim sisteminize zarar vermeyecek şekilde giderecek olan glutensiz un kurabiyeleri, ağızda dağılan yapısı ve nefis tadıyla glutensiz tarifler içerisinde favoriniz olabilir. Buğday unu yerine glutensiz un kullanarak yapacağınız bu tarif, size klasik un kurabiyesinin tadını fazlasıyla verecek. O zaman hadi, glutensiz un kurabiyesi nasıl yapılır birlikte daha yakından bakalım!
Malzemeler
Glutensiz Un Kurabiyesi Malzemeleri Nelerdir?
- 3 su bardağı glutensiz un
- 1 paket margarin
- 3 kahve fincanı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Talimatlar
Glutensiz Un Kurabiyesi Nasıl Yapılır?
- Glutensiz un kurabiyesi yapımı için glutensiz un, toz şeker ve margarini iyice karıştırıp yoğurun.
- Karışımın üzerine kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin ve yoğurmaya devam edin.
- Hamur, kulak memesi kıvamına geldiğinde ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve şekil vererek yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Dilerseniz kurabiyelerin üzerlerine birer parça çiğ badem ekleyebilirsiniz.
- Tepsiyi önceden 180°C’de ısıttığınız fırına sürün ve kurabiyeleri 15 dakika pişirin.
- Glutensiz un kurabiyesini sıcak ya da ılık olarak servis edebilir, çay ve kahve eşliğinde tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!