Çay veya kahve saatlerinize eşlik edecek, tatlı ihtiyacınızı karşılayacak ve kıtır kıtır yapısıyla damak zevkinize seslenecek bir kurabiye yapmaya ne dersiniz? Endişe etmeyin, tamamen glutensiz! Kolay yapımı ve glutensiz içeriğiyle favoriniz olacak glutensiz kurabiye tarifi için yazımızın devamına davetlisiniz!
Kakaolu kurabiye seviyor ancak gluten hassasiyetiniz olduğu için bu lezzetten uzak durmak zorunda kalıyorsanız, glutensiz kurabiye nasıl yapılır mutlaka öğrenmelisiniz. Kısacık zamanda pratik bir şekilde yapabileceğiniz glutensiz tarifler arasında yer alan bu kurabiye, gün içerisinde sizi mutlu hissettirecek ve sindirim sisteminizi tahrip etmeyecek. Hadi o zaman glutensiz kurabiye malzemelerini hazırlayın ve kollarınızı sıvayın. Kolay glutensiz kurabiye tarifine başlıyoruz!
Malzemeler
Glutensiz Kurabiye Malzemeleri Nelerdir?
- 1 çay kaşığı karbonat
- ¾ su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
- 1,5 su bardağı pirinç unu Badem unu, glutensiz un, Hindistan cevizi unu tercih edebilirsiniz.
- 2 yumurta
- ½ su bardağı zeytinyağı
- ⅓ su bardağı kakao
- 1 tutam tuz
- 1,5 su bardağı su bardağı çikolata
Talimatlar
Glutensiz Kurabiye Nasıl Yapılır?
- Glutensiz kurabiye yapımı için çikolatanın yarısını benmari usulü eritin.
- Kalan yarısını da ufak parçalara ayırarak bir kenara ayırın.
- Bir kapta yumurta, yağ, şeker ve vanilyayı iyice karıştırın ve üzerine erittiğiniz çikolatayı ekleyin.
- Başka bir yerde glutensiz un, karbonat, tuz ve kakaoyu karıştırın çikolatalı karışımla bir araya getirin.
- Malzemelerin iyice birbirine karışmasını sağladıktan sonra çikolata parçalarını da karışıma ekleyin.
- Karışımı hamur kıvamına gelen karıştırın.
- Eğer hamur çok yumuşak olduysa buzlukta 15 dakika kadar bekletebilirsiniz.
- Çikolatalı hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak, yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
- Kurabiyelere şekil vermek için tepsinin içerisindeki parçalara bardak bastırabilirsiniz.
- Tüm kurabiyeleri şekillendirdikten sonra önceden 180°C’de ısıttığınız fırına sürün.
- Ortalama 10 dakika içinde glutensiz kurabiyeniz hazır olacak!
- İlk sıcağı geçtikten sonra kurabiyeyi ara öğünlerinize veya içecek saatlerinize ekleyerek afiyetle tüketebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!