Glutensiz kurabiye yapımı için çikolatanın yarısını benmari usulü eritin.
Kalan yarısını da ufak parçalara ayırarak bir kenara ayırın.
Bir kapta yumurta, yağ, şeker ve vanilyayı iyice karıştırın ve üzerine erittiğiniz çikolatayı ekleyin.
Başka bir yerde glutensiz un, karbonat, tuz ve kakaoyu karıştırın çikolatalı karışımla bir araya getirin.
Malzemelerin iyice birbirine karışmasını sağladıktan sonra çikolata parçalarını da karışıma ekleyin.
Karışımı hamur kıvamına gelen karıştırın.
Eğer hamur çok yumuşak olduysa buzlukta 15 dakika kadar bekletebilirsiniz.
Çikolatalı hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak, yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
Kurabiyelere şekil vermek için tepsinin içerisindeki parçalara bardak bastırabilirsiniz.
Tüm kurabiyeleri şekillendirdikten sonra önceden 180°C’de ısıttığınız fırına sürün.
Ortalama 10 dakika içinde glutensiz kurabiyeniz hazır olacak!
İlk sıcağı geçtikten sonra kurabiyeyi ara öğünlerinize veya içecek saatlerinize ekleyerek afiyetle tüketebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!