Geri Dön
+ servings
Hazırlık 15 dakika
Pişirme 15 dakika
Porsiyon 4 kişi
Malzemeler
  

Glutensiz Kurabiye Malzemeleri Nelerdir?

  • 1 çay kaşığı karbonat
  • ¾ su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • 1,5 su bardağı pirinç unu Badem unu, glutensiz un, Hindistan cevizi unu tercih edebilirsiniz.
  • 2 yumurta
  • ½ su bardağı zeytinyağı
  • su bardağı kakao
  • 1 tutam tuz
  • 1,5 su bardağı su bardağı çikolata
Talimatlar
 

Glutensiz Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • Glutensiz kurabiye yapımı için çikolatanın yarısını benmari usulü eritin.
    Glutensiz Kurabiye Tarifi
  • Kalan yarısını da ufak parçalara ayırarak bir kenara ayırın.
  • Bir kapta yumurta, yağ, şeker ve vanilyayı iyice karıştırın ve üzerine erittiğiniz çikolatayı ekleyin.
  • Başka bir yerde glutensiz un, karbonat, tuz ve kakaoyu karıştırın çikolatalı karışımla bir araya getirin.
  • Malzemelerin iyice birbirine karışmasını sağladıktan sonra çikolata parçalarını da karışıma ekleyin.
  • Karışımı hamur kıvamına gelen karıştırın.
  • Eğer hamur çok yumuşak olduysa buzlukta 15 dakika kadar bekletebilirsiniz.
  • Çikolatalı hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak, yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
  • Kurabiyelere şekil vermek için tepsinin içerisindeki parçalara bardak bastırabilirsiniz.
  • Tüm kurabiyeleri şekillendirdikten sonra önceden 180°C’de ısıttığınız fırına sürün.
  • Ortalama 10 dakika içinde glutensiz kurabiyeniz hazır olacak!
  • İlk sıcağı geçtikten sonra kurabiyeyi ara öğünlerinize veya içecek saatlerinize ekleyerek afiyetle tüketebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

Notlar

Püf Noktalar
Glutensiz kurabiyelerinizi daha lezzetli hale getirmeniz için glutensiz kurabiye püf noktalarını sizinle paylaşmak istiyoruz. Kurabiye tarifinin içerisine 1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı ekleyebilirsiniz. Ayrıca dilerseniz kurabiyenin içerisine çiğ fındık ya da badem koyarak farklı bir aroma elde edebilirsiniz.
Kaç Kalori?
Glutensiz kurabiye kalori miktarını merak ediyor olabilirsiniz. Bu kurabiyenin kalorisi tarifteki malzemelerin oranına göre değişiyor. Bununla birlikte glutensiz kurabiyede ortalama olarak 100 gramında 530 kcal bulunuyor.
Not: Çapraz kontaminasyon/bulaşma, gluten kalıntısının glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.