Geri Dön
+ servings
Hazırlık 15 dakika
Pişirme 15 dakika
Porsiyon 4 kişi
Malzemeler
  

Glutensiz Un Kurabiyesi Malzemeleri Nelerdir?

  • 3 su bardağı glutensiz un
  • 1 paket margarin
  • 3 kahve fincanı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Talimatlar
 

Glutensiz Un Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

  • Glutensiz un kurabiyesi yapımı için glutensiz un, toz şeker ve margarini iyice karıştırıp yoğurun.
    Glutensiz Un Kurabiyesi Tarifi
  • Karışımın üzerine kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin ve yoğurmaya devam edin.
  • Hamur, kulak memesi kıvamına geldiğinde ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve şekil vererek yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Dilerseniz kurabiyelerin üzerlerine birer parça çiğ badem ekleyebilirsiniz.
  • Tepsiyi önceden 180°C’de ısıttığınız fırına sürün ve kurabiyeleri 15 dakika pişirin.
  • Glutensiz un kurabiyesini sıcak ya da ılık olarak servis edebilir, çay ve kahve eşliğinde tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!

Notlar

Porsiyon Bilgisi
Bu tarif ortalama olarak 8-10 kişilik porsiyonlardan oluşuyor. Kurabiye adedini düşürmek isterseniz glutensiz un kurabiyesi malzemelerinin miktarını yarıya indirebilirsiniz.
Püf Noktalar
Glutensiz un kurabiyesi püf noktalarını öğrenerek çok daha lezzetli kurabiyeler yapabilirsiniz. Un kurabiyesinin ağızda dağılması için kıvamının yumuşak olmasına özen gösterebilirsiniz. Ayrıca hamuru çok fazla yoğurmamanızı tavsiye ediyoruz.
Kaç Kalori?
Glutensiz kurabiye kalori miktarı ise 100 gramında 530 kcal kalori olarak belirlenmiş.
Not: Çapraz kontaminasyon/bulaşma, gluten kalıntısının glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.