Beş çaylarınıza ve ara öğünlerinize tat katacak, maya kullanmadan hazırladığımız “Glutensiz Dereotlu Peynirli Poğaça” tarifimiz yumuşacık kıvamı ile tam size göre! Glutensiz unla hazırlanan, lor peynirli ve dereotlu bu lezzetli tarifi denemeye hazır mısınız?
Malzemeler
Glutensiz Dereotlu Peynirli Poğaça Malzemeleri
- 3 Su bardağı glutensiz un
- 1 Çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yumurta akı
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tutam doğranmış dereotu
- Lor peyniri
Talimatlar
Glutensiz Dereotlu Lor Peynirli Poğaça Nasıl Yapılır?
- 3 Su bardağı glutensiz un, 1 paket kabartma tozu ve 1 tatlı kaşığı tuzu bir kaba ekleyerek karıştırın.
- Üzerine 1 su bardağı yoğurt, 1 çay bardağı sıvı yağ ve 1 tutam doğranmış dereotunu ekleyip yoğurmaya başlayın.
- Elde ettiğiniz hamuru bezelere ayırıp, içini lor peyniri ile doldurarak kapatın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürerek önceden 180°C’de ısıttığınız fırına yerleştirin.
- 30 dakika sonra glutensiz dereotlu ve lor peynirli poğaçalarınız hazır. Sıcak ya da ılık olarak servis edebilirsiniz.
Notlar
Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten kalıntısının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.