Glutensiz Tarifler, Glutensiz Unlu Lezzetler

Glutensiz Dereotlu Peynirli Poğaça Tarifi

Glutensiz Dereotlu Peynirli Poğaça Tarifi

Maya kullanmadan hazırladığımız glutensiz dereotlu peynirli poğaça tarifimiz, yumuşacık kıvamı ile tam size göre! Beş çaylarınıza ve ara öğünlerinize tat katmak için lor peynirli ve dereotlu bu glutensiz tarifi denemeye hazır mısınız?

Kahvaltıların, gün sofralarının ve gece acıkmalarının kurtarıcısı olan dereotlu peynirli poğaçalar, damakta bıraktığı enfes tadıyla hemen herkesin gönlünde taht kuruyor. Tüm poğaça çeşitleri lezzetli olsa da dereotu ve peynirin eşsiz uyumunu göz ardı etmek mümkün değil. Üstelik glutensiz tarifler sayesinde bu benzersiz lezzeti beslenme programınıza yeniden dahil edebilirsiniz. Hem misafirlerinize hem de kendinize kıyır kıyır poğaçalar yapmak için kolay glutensiz dereotlu peynirli poğaça tarifimize mutlaka bir şans vermelisiniz!

Hazırlık 15 dakika
Pişirme 30 dakika
Porsiyon 4 kişi

Malzemeler
  

Glutensiz Dereotlu Peynirli Poğaça Malzemeleri Neler?

  • 3 Su bardağı glutensiz un
  • 1 Çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yumurta akı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tutam doğranmış dereotu
  • Lor peyniri

Talimatlar
 

Glutensiz Dereotlu Peynirli Poğaça Nasıl Yapılır?

  • Glutensiz dereotlu peynirli poğaça yapımı için geniş bir kaba 3 su bardağı glutensiz un, 1 paket kabartma tozu ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip karıştırın.
    Glutensiz Dereotlu Peynirli Poğaça Tarifi
  • Ardından üzerine 1 su bardağı yoğurt, 1 çay bardağı sıvı yağ ve 1 tutam doğranmış dereotunu ekleyip yoğurun.
  • Elde ettiğiniz hamuru bezelere ayırıp içini lor peyniriyle doldurarak kapatın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına yerleştirin.
  • 30 dakika sonra glutensiz dereotlu ve lor peynirli poğaçaları servis edebilirsiniz. Glutensiz dereotlu peynirli poğaça püf noktalarından biri pişirme süresi. Poğaçaları fırından erken alırsanız içi hamur kalır ancak fırından geç çıkarırsanız da altı yanabilir. Bu nedenle pişirme süresine özen göstermelisiniz.
  • Bu glutensiz poğaçaları sıcak ya da ılık olarak tüketebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

Notlar

Kaç Kalori?

Dereotlu ve peynirli poğaçanın 100 gramında 278 kalori bulunuyor. Ancak glutensiz dereotlu peynirli poğaça kalorisi kullandığınız malzemelere göre değişiklik gösterebilir.
Not: Çapraz kontaminasyon/bulaşma, gluten bulaşığının glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu nedenle kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.