Maya kullanmadan hazırladığımız glutensiz dereotlu peynirli poğaça tarifimiz, yumuşacık kıvamı ile tam size göre! Beş çaylarınıza ve ara öğünlerinize tat katmak için lor peynirli ve dereotlu bu glutensiz tarifi denemeye hazır mısınız?
Kahvaltıların, gün sofralarının ve gece acıkmalarının kurtarıcısı olan dereotlu peynirli poğaçalar, damakta bıraktığı enfes tadıyla hemen herkesin gönlünde taht kuruyor. Tüm poğaça çeşitleri lezzetli olsa da dereotu ve peynirin eşsiz uyumunu göz ardı etmek mümkün değil. Üstelik glutensiz tarifler sayesinde bu benzersiz lezzeti beslenme programınıza yeniden dahil edebilirsiniz. Hem misafirlerinize hem de kendinize kıyır kıyır poğaçalar yapmak için kolay glutensiz dereotlu peynirli poğaça tarifimize mutlaka bir şans vermelisiniz!
Malzemeler
Glutensiz Dereotlu Peynirli Poğaça Malzemeleri Neler?
- 3 Su bardağı glutensiz un
- 1 Çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yumurta akı
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tutam doğranmış dereotu
- Lor peyniri
Talimatlar
Glutensiz Dereotlu Peynirli Poğaça Nasıl Yapılır?
- Glutensiz dereotlu peynirli poğaça yapımı için geniş bir kaba 3 su bardağı glutensiz un, 1 paket kabartma tozu ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip karıştırın.
- Ardından üzerine 1 su bardağı yoğurt, 1 çay bardağı sıvı yağ ve 1 tutam doğranmış dereotunu ekleyip yoğurun.
- Elde ettiğiniz hamuru bezelere ayırıp içini lor peyniriyle doldurarak kapatın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına yerleştirin.
- 30 dakika sonra glutensiz dereotlu ve lor peynirli poğaçaları servis edebilirsiniz. Glutensiz dereotlu peynirli poğaça püf noktalarından biri pişirme süresi. Poğaçaları fırından erken alırsanız içi hamur kalır ancak fırından geç çıkarırsanız da altı yanabilir. Bu nedenle pişirme süresine özen göstermelisiniz.
- Bu glutensiz poğaçaları sıcak ya da ılık olarak tüketebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!