Glutensiz dereotlu peynirli poğaça yapımı için geniş bir kaba 3 su bardağı glutensiz un, 1 paket kabartma tozu ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip karıştırın.
Ardından üzerine 1 su bardağı yoğurt, 1 çay bardağı sıvı yağ ve 1 tutam doğranmış dereotunu ekleyip yoğurun.
Elde ettiğiniz hamuru bezelere ayırıp içini lor peyniriyle doldurarak kapatın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına yerleştirin.
30 dakika sonra glutensiz dereotlu ve lor peynirli poğaçaları servis edebilirsiniz. Glutensiz dereotlu peynirli poğaça püf noktalarından biri pişirme süresi. Poğaçaları fırından erken alırsanız içi hamur kalır ancak fırından geç çıkarırsanız da altı yanabilir. Bu nedenle pişirme süresine özen göstermelisiniz.
Bu glutensiz poğaçaları sıcak ya da ılık olarak tüketebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!