Glutensiz diyet sürdürenlerin uzak durmakta en çok zorlandığı lezzetlerden biri olan simide tekrar kavuşmaya hazır mısınız? Glutensiz simit tarifimizle mutfağınız mis gibi kokulara, siz de özlediğiniz o özel lezzete kavuşabileceksiniz!
Glutensiz diyet sürdürmeyi zorlaştıran bazı özel lezzetler bulunuyor. Mis gibi kokusuyla ve gevrekliğiyle ayrı bir sevilen simit de bu tarifler arasında yer alıyor. Neyse ki glutensiz tarifler arasında simide de yer var. Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi, sıcak çaylarımızın bir numaralı eşlikçisi olan simit, glutensiz versiyonu ile karşınızda! Birazdan sizlerle paylaşacağımız glutensiz simit tarifi sayesinde artık hem ara öğünleriniz hem de kahvaltı sofralarınız çok daha eksiksiz ve keyifli olabilir. Çayınızı demleyin, evde kolay glutensiz simit tarifimiz geliyor!
Tarifin detayları aşağıdadır:
Malzemeler
Glutensiz Simit Malzemeleri
- 2 su bardağı glutensiz un
- 1 su bardağı oda sıcaklığında su
- 5 gr İnstant kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı margarin
- ½ su bardağı susam
Talimatlar
Glutensiz Simit Nasıl Yapılır?
- Glutensiz simit tarifinin yapımına başlamadan bir süre önce hamur için mayayı ılık suda çözdürün. Bu sayede tarife başladığınızda beklemek zorunda kalmayacaksınız.
- Margarini ocakta eritin.
- Glutensiz unu, mayayı, toz şekeri ve margarini bir arada yoğurarak kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur kıvamına getirin.
- Hamurun üstünü temiz bir bezle kapatın ve 15 dakika dinlenmeye bırakın.
- Hamurdan ufak bezeler koparın ve avcunuzda yuvarlayarak rulo yapın.
- Rulonun uçlarını birleştirerek simit şekli verin.
- Simitleri önce ılık suya, daha sonra susama batırın ve yağlı kağıt yerleştirdiğiniz fırın tepsisi üzerine dizin.
- Glutensiz simitlerinizi 1 saat boyunca bu şekilde bekletin.
- Önceden ısıttığınız 200°C’lik fırında 10-15 dakika pişirin.
- İşte çıtır mı çıtır, ev yapımı glutensiz simitleriniz hazır. Sıcak ya da ılık olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!