Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi, sıcak çaylarımızın bir numaralı eşlikçisi olan simit, glutensiz versiyonu ile karşınızda! Çayınızı demleyin, evde kolay glutensiz simit tarifi geliyor!
Tarifin detayları aşağıdadır:
Malzemeler
Glutensiz Simit Malzemeleri
- 2 su bardağı glutensiz un
- 1 su bardağı oda sıcaklığında su
- 5 gr İnstant kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı margarin
- ½ su bardağı susam
Talimatlar
Glutensiz Simit Nasıl Yapılır?
- Glutensiz simidimizin hamuru için ilk önce mayayı ılık suda çözdürün.
- Margarini ocakta eritin.
- Glutensiz unu, mayayı, toz şeker ve margarini bir arada yoğurarak yumuşak bir hamur kıvamına getirin. Hamurun üstünü temiz bir bezle kapatın ve 15 dakika dinlenmeye bırakın.
- Hamurdan ufak bezeler koparın ve avcunuzda yuvarlayarak rulo yapın.
- Rulonun uçlarını birleştirerek simit şekli verin.
- Simitleri önce ılık suya daha sonra susama batırın ve yağlı kağıt yerleştirdiğiniz fırın tepsisi üzerine dizin.
- Glutensiz simitlerinizi 1 saat boyunca bu şekilde bekletin.
- Önceden ısıttığınız 200°C’lik fırında 10-15 dakika pişirin.
- İşte çıtır mı çıtır, ev yapımı glutensiz simitleriniz hazır. Sıcak ya da ılık olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Notlar
Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten kalıntısının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur.