Glutensiz Tarifler, Glutensiz Unlu Lezzetler

Glutensiz Simit Tarifi

Glutensiz Simit Tarifi

Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi, sıcak çaylarımızın bir numaralı eşlikçisi olan simit, glutensiz versiyonu ile karşınızda! Çayınızı demleyin, evde kolay glutensiz simit tarifi geliyor!

Tarifin detayları aşağıdadır:

Hazırlık 15 dakika
Pişirme 15 dakika
Porsiyon 4 kişi

Malzemeler
  

Glutensiz Simit Malzemeleri

  • 2 su bardağı glutensiz un
  • 1 su bardağı oda sıcaklığında su
  • 5 gr İnstant kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • ½ su bardağı susam

Talimatlar
 

Glutensiz Simit Nasıl Yapılır?

  • Glutensiz simidimizin hamuru için ilk önce mayayı ılık suda çözdürün.
  • Margarini ocakta eritin.
  • Glutensiz unu, mayayı, toz şeker ve margarini bir arada yoğurarak yumuşak bir hamur kıvamına getirin. Hamurun üstünü temiz bir bezle kapatın ve 15 dakika dinlenmeye bırakın.
  • Hamurdan ufak bezeler koparın ve avcunuzda yuvarlayarak rulo yapın.
  • Rulonun uçlarını birleştirerek simit şekli verin.
  • Simitleri önce ılık suya daha sonra susama batırın ve yağlı kağıt yerleştirdiğiniz fırın tepsisi üzerine dizin.
  • Glutensiz simitlerinizi 1 saat boyunca bu şekilde bekletin.
  • Önceden ısıttığınız 200°C’lik fırında 10-15 dakika pişirin.
  • İşte çıtır mı çıtır, ev yapımı glutensiz simitleriniz hazır. Sıcak ya da ılık olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Notlar

Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten kalıntısının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur.

Bir cevap yazın