Gluten tüketiminden kaçınan kişiler için alternatif malzemelerle hazırlanan her yeni tarif altın değerinde. Tek tip ve benzer tariflerle beslenmekten sıkıldıysanız, sizin için kaleme aldığımız bu glutensiz mısır ekmeği tarifi tam da ağzınıza layık!
Dumanı üstünde ve iştah açıcı kokularıyla etrafı saran sıcacık ekmekler… Yoksa, çocukluğunuzun bu efsane lezzetiyle aranıza mesafe koyalı uzun zaman mı oluyor? Eğer öyleyse gözünüz dört bir yanda farklı ekmek tariflerini arıyor olmalı. Biz de bu düşünceden yola çıkarak sizler için lezzetli ve aynı zamanda zahmetsizce hazırlayabileceğiniz bir glutensiz mısır ekmeği tarifi hazırladık. Karadeniz mutfağının en sevilen üyeleri arasında yer alan mısır ekmeğinin püf noktalarını ve yapımına dair tüm detayları bu sayfada bir araya getirdik. Hazırsanız, hiç zaman kaybetmeden size özel kolay glutensiz mısır ekmeği tarifimizi inceleyelim!
Malzemeler
Glutensiz Mısır Ekmeği Malzemeleri Neler?
- 1 su bardağı mısır unu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı pirinç unu
- 2 çorba kaşığı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta
Talimatlar
Glutensiz Mısır Ekmeği Nasıl Yapılır?
- Glutensiz mısır ekmeği yapımına kuru malzemeleri bir kap içerisinde homojen hale gelinceye dek karıştırarak başlayın.
- Ardından yumurta, şeker, tuz ve sütü bir kapta çırpın.
- Karışıma yavaşça sıvı yağ ilave edin. Geriye kalan kuru malzemeleri (pirinç unu, mısır unu ve kabartma tozunu) ayrı bir kapta karıştırıp hazırladığınız sıvı karışıma ekleyin.
- Tüm malzemeler homojen bir hale gelene kadar karıştırın.
- Önceden ısıttığınız 220°C'lik fırında 25-30 dakika kadar pişirin.
- Glutensiz un ve mısır unu ile hazırlanan bu yöresel lezzetin tadına doyamayacaksınız. Üstelik bu lezzet çok pratik ve doyurucu! Şimdiden afiyet olsun.