Farklı tatlar denemek isteyenler ve yöresel lezzetlerden vazgeçmeden glutensiz beslenmek isteyenler için harika bir tarifimiz var; glutensiz mısır ekmeği!
Tarifin detayları aşağıdadır:
Malzemeler
Glutensiz Mısır Ekmeği Malzemeleri
- 1 Su bardağı mısır unu
- 1 Tatlı kaşığı tuz
- 1 Su bardağı pirinç unu
- 2 çorba kaşığı şeker
- 1 Paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta
Talimatlar
Glutensiz Mısır Ekmeği Nasıl Yapılır?
- Yumurta, şeker, tuz ve sütü bir kapta çırpın.
- Karışıma yavaşça sıvı yağ ilave edin. Geriye kalan kuru malzemeleri (pirinç unu, mısır unu ve kabartma tozunu) ayrı bir kapta karıştırıp hazırladığınız sıvı karışıma ekleyin.
- Tüm malzemeler homojen bir hale gelene kadar karıştırın.
- Önceden ısıttığınız 220°C’lik fırında 25-30 dakika kadar pişirin.
- Glutensiz un ve mısır unu ile hazırlanan bu yöresel lezzetin tadına doyamayacaksınız. Üstelik çok pratik ve doyurucu! Şimdiden afiyet olsun.
Notlar
Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten kalıntısının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.