Geri Dön
+ servings
Hazırlık 15 dakika
Pişirme 30 dakika
Porsiyon 4 kişi
Malzemeler
  

Glutensiz Mısır Ekmeği Malzemeleri Neler?

  • 1 su bardağı mısır unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı pirinç unu
  • 2 çorba kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta
Talimatlar
 

Glutensiz Mısır Ekmeği Nasıl Yapılır?

  • Glutensiz mısır ekmeği yapımına kuru malzemeleri bir kap içerisinde homojen hale gelinceye dek karıştırarak başlayın.
    Glutensiz Mısır Ekmeği Tarifi
  • Ardından yumurta, şeker, tuz ve sütü bir kapta çırpın.
  • Karışıma yavaşça sıvı yağ ilave edin. Geriye kalan kuru malzemeleri (pirinç unu, mısır unu ve kabartma tozunu) ayrı bir kapta karıştırıp hazırladığınız sıvı karışıma ekleyin.
  • Tüm malzemeler homojen bir hale gelene kadar karıştırın.
  • Önceden ısıttığınız 220°C'lik fırında 25-30 dakika kadar pişirin.
  • Glutensiz un ve mısır unu ile hazırlanan bu yöresel lezzetin tadına doyamayacaksınız. Üstelik bu lezzet çok pratik ve doyurucu! Şimdiden afiyet olsun.

Notlar

Kaç Kalori?
Glutensiz mısır ekmeği kalorisi bakımından form dostu tarifler arasında yer alıyor. Kullanılan malzemelerin tür ve marka özelliklerine göre farklılık göstermekle birlikte, glutensiz mısır ekmeğinin 100 gramında ortalama 94,20 kalori bulunuyor. Bunun yanı sıra, günlerinize lezzet katacak farklı glutensiz tarifler de linkin ardında sizi bekliyor.
Not: Çapraz kontaminasyon/bulaşma, gluten kalıntısının glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.