Glutensiz Ekmek Tarifleri, Glutensiz Tarifler

Glutensiz Ekmek Tarifi

Glutensiz Ekmek Tarifi

Lezzetli ve glutensiz, üstelik yapılışı da pratik tarifler arıyorsanız öğünlerinize eşlik edecek glutensiz ekmek tarifimiz tam size göre!

Tarifin detayları aşağıdadır:

Hazırlık 15 dakika
Pişirme 30 dakika
Porsiyon 4 kişi

Malzemeler
  

Glutensiz Ekmek Malzemeleri

  • 4 Su bardağı glutensiz un
  • 1 Çorba kaşığı tuz
  • 1 Paket kuru maya
  • Yarım litre su
  • 4 Yemek kaşığı sıvı yağ

Talimatlar
 

Glutensiz Ekmek Nasıl Yapılır?

  • Glutensiz un, tuz, kuru maya, su ve sıvı yağınızı geniş bir kapta pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
  • Ardından yağladığınız ekmek tavasına ya da kek kalıbına yerleştirin. 30 dakika kadar bekleterek hamurunuzu mayalayın.
  • Hamurunuzun hacim kazandığını göreceksiniz.
  • Dinlendirdiğiniz hamuru, önceden ısıttığınız 200°C’lik fırına yerleştirin ve üstü kızarana kadar 30 dakika pişirin.
  • Glutensiz ekmeğiniz hazır! Ekmeğiniz ılınınca dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Notlar

Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten kalıntısının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.

Bir cevap yazın