Glutensiz beslenmeye adım atalı uzun süre mi oldu? Yoksa hala alışma sürecinde misiniz? Her durumda tahmin etmesi pek de güç olmayacak ki, ekmek tüketiminden uzak durmak konusunda biraz zorluk yaşıyor olabilirsiniz. Neyse ki kolay glutensiz ekmek tarifimiz sayesinde artık kendi ekmeğinizi yapabileceksiniz!
Ekmek üretiminde kullanılan malzemelerin hemen hepsi gluten diyeti için ciddi risk barındırıyor. Hatta öyle ki glutensiz beslenen kişilerin kaçındıkları başlıca gıdalar, ekmeğin ana malzemesi olarak kullanılıyor. Hal böyle olunca glutensiz diyette lezzetli tostlardan kızarmış ekmekli kahvaltılara ve sulu yemeklerin lezzetini katlayan sıcacık ekmeklere kadar pek çok keyif faslıyla vedalaşmak gerekebiliyor. Daha doğrusu gerekiyordu. Çünkü artık her lezzeti alternatif ürünlerle hazırlamanıza olanak tanıyan glutensiz tarifler var!
Glutensiz ekmek nasıl yapılır diye düşünüyorsanız rahatlayın. Birazdan sizlerle paylaşacağımız kolay glutensiz ekmek tarifini, ilk denemede dahi başarıyla tamamlamanız işten bile değil. Hazırsanız, adım adım glutensiz ekmek püf noktaları işte burada!
Malzemeler
Glutensiz Ekmek Malzemeleri Nelerdir?
- 4 su bardağı glutensiz un
- 1 çorba kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- Yarım litre su
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
Talimatlar
Glutensiz Ekmek Nasıl Yapılır?
- Glutensiz ekmek yapımına glutensiz un, tuz, kuru maya, su ve sıvı yağı geniş bir kapta karıştırarak başlamalısınız. Tüm bu malzemeleri pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Ardından yağladığınız ekmek tavasına ya da kek kalıbına yerleştirin. Ardından 30 dakika kadar bekleterek hamurunuzu mayalayın. Hamurunuzun hacim kazandığını göreceksiniz.
- Dinlendirdiğiniz hamuru, önceden ısıttığınız 200°C’lik fırına yerleştirin ve üstü kızarana kadar 30 dakika pişirin.
- Glutensiz ekmeğiniz hazır! Ekmeğiniz ılınınca dilimleyerek servis edebilirsiniz.
- Afiyet olsun.