Glutensiz beslenen sevdikleriniz için lezzetli bir jest ya da kendinizi biraz şımartmak için harika bir alternatif: Glutensiz cevizli ekmek tarifi! Üstelik bu özel lezzeti sevimli bir piknik sofrasında ya da şık bir davet masasında servis edebilirsiniz. Tüm sofralarınızın ideal eşlikçisi olacak kolay glutensiz cevizli ekmek tarifini bizimle keşfedin!
Glutensiz beslenmeyi bir zorluk olarak değil, yeni tatlar keşfetmek ve hatta yaratmak için bir fırsat olarak gören gluten savaşçıları; hazır mısınız? Az sonra glutensiz cevizli ekmek yapımına dair tüm merak ettiklerinizi bir bir öğreneceksiniz. Hatta glutensiz tarifler denemek sizin için bir zevk halini aldıysa, bu glutensiz cevizli ekmek tarifini sizler için hazırladığımız diğer tarif önerileriyle de zenginleştirmek isteyeceksiniz. Hazırsanız sizi daha bekletmeden glutensiz cevizli ekmek tarifi püf noktaları, malzemeleri ve uygulama adımları için sayfanın devamına doğru ilerleyelim!
Malzemeler
Glutensiz Cevizli Ekmek Malzemeleri Nelerdir?
- 500 gr glutensiz ekmek karışımı
- 5 gr instant maya
- 1 adet kuru soğan
- Maydanoz
- Reyhan
- 1 su bardağı ceviz
- 10 adet kuru domates
- 1 adet yumurta
- ½ su bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Şeker
- 2 su bardağı ılık su
- 1 adet Ceviz
Talimatlar
Glutensiz Cevizli Ekmek Nasıl Yapılır?
- Ekmek karışımını, kuru mayayı ve suyu karıştırın.
- Hamurun ortasını açıp, yumurta ve sıvı yağı ekleyin. Kuru soğanı rendeleyin, yeşillikleri ve kuru domatesleri doğrayın.
- Cevizleri öğütün ve tüm malzemeleri hamur karışımı ile bir araya getirin. Elde ettiğiniz hamuru iki büyük parçaya ayırın ve elinizle dilediğiniz gibi şekil verin. 2 saat dinlendirin.
- Fırın tepsisine alıp, üzerini biraz su ile nemlendirin ve 180°C’de 45 dakika boyunca pişirin.
- Glutensiz hamur işleri tariflerinize zenginlik katacak bu mis kokulu cevizli ekmeği, günün her öğününde tüketebilirsiniz. Peynirle çok yakıştığını da hatırlatalım. Afiyet olsun!