Geri Dön
+ servings
Hazırlık 15 dakika
Pişirme 25 dakika
Porsiyon 4 kişi
Malzemeler
  

Glutensiz Cevizli Ekmek Malzemeleri Nelerdir?

  • 500 gr glutensiz ekmek karışımı
  • 5 gr instant maya
  • 1 adet kuru soğan
  • Maydanoz
  • Reyhan
  • 1 su bardağı ceviz
  • 10 adet kuru domates
  • 1 adet yumurta
  • ½ su bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Şeker
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 adet Ceviz
Talimatlar
 

Glutensiz Cevizli Ekmek Nasıl Yapılır?

  • Ekmek karışımını, kuru mayayı ve suyu karıştırın.
    Glutensiz Cevizli Ekmek Tarifi
  • Hamurun ortasını açıp, yumurta ve sıvı yağı ekleyin. Kuru soğanı rendeleyin, yeşillikleri ve kuru domatesleri doğrayın.
  • Cevizleri öğütün ve tüm malzemeleri hamur karışımı ile bir araya getirin. Elde ettiğiniz hamuru iki büyük parçaya ayırın ve elinizle dilediğiniz gibi şekil verin. 2 saat dinlendirin.
  • Fırın tepsisine alıp, üzerini biraz su ile nemlendirin ve 180°C’de 45 dakika boyunca pişirin.
  • Glutensiz hamur işleri tariflerinize zenginlik katacak bu mis kokulu cevizli ekmeği, günün her öğününde tüketebilirsiniz. Peynirle çok yakıştığını da hatırlatalım. Afiyet olsun!

Notlar

Kaç Kalori?
İçeriğinde yer alan ceviz nedeniyle glutensiz cevizli ekmek kalori açısından standart glutensiz ekmeğe göre daha yüksek bir değere sahip. Glutensiz cevizli ekmeğin net kalori değeri ise kullanılan malzemelerin özelliklerine göre farklılık gösteriyor.
Not: Çapraz kontaminasyon/bulaşma, gluten bulaşığının glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.