Geri Dön
+ servings
Hazırlık 15 dakika
Pişirme 15 dakika
Porsiyon 4 kişi
Malzemeler
  

Glutensiz Simit Malzemeleri

  • 2 su bardağı glutensiz un
  • 1 su bardağı oda sıcaklığında su
  • 5 gr İnstant kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • ½ su bardağı susam
Talimatlar
 

Glutensiz Simit Nasıl Yapılır?

  • Glutensiz simit tarifinin yapımına başlamadan bir süre önce hamur için mayayı ılık suda çözdürün. Bu sayede tarife başladığınızda beklemek zorunda kalmayacaksınız.
    Glutensiz Simit Tarifi
  • Margarini ocakta eritin.
  • Glutensiz unu, mayayı, toz şekeri ve margarini bir arada yoğurarak kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur kıvamına getirin.
  • Hamurun üstünü temiz bir bezle kapatın ve 15 dakika dinlenmeye bırakın.
  • Hamurdan ufak bezeler koparın ve avcunuzda yuvarlayarak rulo yapın.
  • Rulonun uçlarını birleştirerek simit şekli verin.
  • Simitleri önce ılık suya, daha sonra susama batırın ve yağlı kağıt yerleştirdiğiniz fırın tepsisi üzerine dizin.
  • Glutensiz simitlerinizi 1 saat boyunca bu şekilde bekletin.
  • Önceden ısıttığınız 200°C’lik fırında 10-15 dakika pişirin.
  • İşte çıtır mı çıtır, ev yapımı glutensiz simitleriniz hazır. Sıcak ya da ılık olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Notlar

Kaç Kalori?
Glutensiz simit tarifinin püf noktalarına ve ihtiyaç duyabileceğiniz tüm detaylara artık hakimsiniz. E, öyleyse aklınızda belirmesi muhtemel o diğer soruya da hemen yanıt verelim. Glutensiz simitin kalorisi kullanılan malzemelerin özelliklerine göre farklılık gösteriyor. Bununla birlikte 100 gramlık bir adet glutensiz simitte yaklaşık olarak 360 kalori bulunuyor. Glutensiz simit tarifi isteğe göre peynir ya da zeytin benzeri malzemeler eklenerek farklılaştırılabiliyor.
Not: Çapraz kontaminasyon/bulaşma, gluten kalıntısının glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.