Glutensiz simit tarifinin yapımına başlamadan bir süre önce hamur için mayayı ılık suda çözdürün. Bu sayede tarife başladığınızda beklemek zorunda kalmayacaksınız.
Margarini ocakta eritin.
Glutensiz unu, mayayı, toz şekeri ve margarini bir arada yoğurarak kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur kıvamına getirin.
Hamurun üstünü temiz bir bezle kapatın ve 15 dakika dinlenmeye bırakın.
Hamurdan ufak bezeler koparın ve avcunuzda yuvarlayarak rulo yapın.
Rulonun uçlarını birleştirerek simit şekli verin.
Simitleri önce ılık suya, daha sonra susama batırın ve yağlı kağıt yerleştirdiğiniz fırın tepsisi üzerine dizin.
Glutensiz simitlerinizi 1 saat boyunca bu şekilde bekletin.
Önceden ısıttığınız 200°C’lik fırında 10-15 dakika pişirin.
İşte çıtır mı çıtır, ev yapımı glutensiz simitleriniz hazır. Sıcak ya da ılık olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!