Glutensiz zencefilli yılbaşı kurabiyesi yapımına başlamadan önce fırını 180 derecede ısıtın ve yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisini bir kenara alın.
Akçaağaç şurubu ve pekmez ile birlikte badem ununu büyükçe bir karıştırma kabına alın.
Kaşık yardımıyla soyduğunuz zencefili, elde ettiğiniz karışımın içine rendeleyin.
Hamurunuzu bağlamak için karışıma bir adet yumurta ekleyin.
Vanilya özütünü veya vanilini ilave ettikten sonra tarçın, toz zencefil ve tuzu karışıma ekleyin.
Tüm malzemeler iyice birleşene kadar karıştırın.
Hamurun nemini azaltmak istiyorsanız biraz Hindistan cevizi unu ekleyin.
Ele yapışan bir kıvam elde ettikten sonra hamurunuzu, hafifçe badem unu serptiğiniz yüzeye yerleştirin ve açarak şekillendirin.
Şekillendirme işlemi bittikten sonra kurabiyelerinizi tepsiye yerleştirip, 12-15 dakika arasında pişirin.
Şekeri pekmez ve akçaağaç şurubundan, lezzeti zencefil ve tarçından gelen badem unlu, glutensiz zencefilli yılbaşı kurabiyesi glutensiz tarifler içinde bayılacağınız bir lezzet olacak. Şimdiden afiyet olsun!