Gluten hassasiyetiniz varsa ya da çölyak hastasıysanız, nefis mi nefis zeytinli poğaçalar bugüne kadar kahvaltı sofralarınızda ya da diğer öğünlerinizde yer almamış olabilir. Peki, glutensiz zeytinli poğaça tarifiyle sofranızda artık bu lezzete de yer açmaya ne dersiniz?
Doyurucu, lezzetli ve glutensiz… Kahvaltılarınıza, çocuklarınızın beslenme çantasına ya da ikramlıklarınıza glutensiz poğaçayı dahil etmeniz sizlerle kolay glutensiz zeytinli poğaça tarifimizi paylaşıyoruz! Çok seveceğiniz glutensiz tarifler arasında sağlam bir yer edinecek olan bu tarif ile kendinizi sık sık mutfakta glutensiz zeytinli poğaça yaparken bulabilirsiniz. Öyleyse glutensiz zeytinli poğaça nasıl yapılır yakından bakalım!
Malzemeler
Glutensiz Unlu Zeytinli Poğaça Malzemeleri Neler?
- 3-4 su bardağı glutensiz un
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet yumurta
- 1 paket margarin 240 gr
- 1 paket paket kabartma tozu
- ½ su bardağı çekirdekleri çıkarılmış siyah zeytin
- ½ su bardağı kuru domates
- 1 paket kekik
Talimatlar
Glutensiz Unlu Zeytinli Poğaça Nasıl Yapılır?
- Glutensiz zeytinli poğaça yapımı içinn öncelikle geniş bir kabın içerisine glutensiz un, margarin, tereyağı, yoğurt, sıvı yağ, yumurta, tuz ve kabartma tozunu alın ve yoğurun.
- Hamur elinize yapışmadığında ve kıvam aldığında hamurdan ufak parçalar koparak elinizle genişletin. Arasına siyah zeytin, kuru domates ve kekik ekleyerek poğayı kapatın.
- Her bir parça için aynı işlemi uygulayarak, poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
- Poğaçaların üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin.
- 180°C’de önceden ısıttığınız fırında 15 dakika pişirin. Glutensiz unla hazırladığınız bu enfes poğaçalar, deneyen herkesin beğenisini kazanacak. Afiyet olsun!