Geri Dön
+ servings
Hazırlık 15 dakika
Pişirme 15 dakika
Porsiyon 4 kişi
Malzemeler
  

Glutensiz Unlu Zeytinli Poğaça Malzemeleri Neler?

  • 3-4 su bardağı glutensiz un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket margarin 240 gr
  • 1 paket paket kabartma tozu
  • ½ su bardağı çekirdekleri çıkarılmış siyah zeytin
  • ½ su bardağı kuru domates
  • 1 paket kekik
Talimatlar
 

Glutensiz Unlu Zeytinli Poğaça Nasıl Yapılır?

  • Glutensiz zeytinli poğaça yapımı içinn öncelikle geniş bir kabın içerisine glutensiz un, margarin, tereyağı, yoğurt, sıvı yağ, yumurta, tuz ve kabartma tozunu alın ve yoğurun.
    Glutensiz Zeytinli Poğaça Tarifi
  • Hamur elinize yapışmadığında ve kıvam aldığında hamurdan ufak parçalar koparak elinizle genişletin. Arasına siyah zeytin, kuru domates ve kekik ekleyerek poğayı kapatın.
  • Her bir parça için aynı işlemi uygulayarak, poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
  • Poğaçaların üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin.
  • 180°C’de önceden ısıttığınız fırında 15 dakika pişirin. Glutensiz unla hazırladığınız bu enfes poğaçalar, deneyen herkesin beğenisini kazanacak. Afiyet olsun!

Notlar

Püf Noktalar
Glutensiz zeytinli poğaça püf noktaları ile bu deneyimi çok daha keyifli hale getirmeniz mümkün. Bu aşamada poğaçanın yumuşak ve kabarık olması için hamurun çok sert olmamasına dikkat edebilirsiniz.
Kaç Kalori?
Bu tarifi yaparken glutensiz zeytinli poğaça kalori miktarını merak ediyor olabilirsiniz. Glutensiz zeytinli poğaça malzemeleri kalori miktarının değişmesine neden olsa da, bir porsiyon zeytinli poğaça ortalama olarak 350 kalori olarak belirlenmiş.
Not: Çapraz kontaminasyon/bulaşma, gluten kalıntısının glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.