Glutensiz zeytinli poğaça yapımı içinn öncelikle geniş bir kabın içerisine glutensiz un, margarin, tereyağı, yoğurt, sıvı yağ, yumurta, tuz ve kabartma tozunu alın ve yoğurun.
Hamur elinize yapışmadığında ve kıvam aldığında hamurdan ufak parçalar koparak elinizle genişletin. Arasına siyah zeytin, kuru domates ve kekik ekleyerek poğayı kapatın.
Her bir parça için aynı işlemi uygulayarak, poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
Poğaçaların üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin.
180°C’de önceden ısıttığınız fırında 15 dakika pişirin. Glutensiz unla hazırladığınız bu enfes poğaçalar, deneyen herkesin beğenisini kazanacak. Afiyet olsun!