Glutensiz Tarifler, Glutensiz Unlu Lezzetler

Glutensiz Tuzlu Kurabiye Tarifi

Glutensiz Tuzlu Kurabiye Tarifi

Tatlı kurabiyelere hepimiz bayılıyoruz fakat tuzlu kurabiyelerin yeri bir başka. Glutensiz bir diyet uygulamaya başladığınızdan beri ağızda dağılan kıtır kıtır tuzlu kurabiyelerin özlemini çekiyorsanız, size harika bir haberimiz var. Glutensiz tuzlu kurabiye tarifimizle çay saatlerinizin bu favori lezzetine yeniden kavuşabilirsiniz!

Isırdığınız an ağızda dağılan, üzeri tamamen susam kaplı tuzlu kurabiyeleri özlediniz mi? Öyleyse bu tuzlu kurabiyeleri yeniden tatma vakti geldi de geçiyor bile! Glutensiz tarifler ile arkadaşlarınızla keyifli sohbetler yaptığınız gün sofralarını yeniden kurabilir, kahvaltıda veya ara öğünlerde tüketmek için kendinize ve ailenize lezzetli sürprizler hazırlayabilirsiniz. Glutensiz tuzlu kurabiye püf noktalarıyla tıpkı annenizin tarifi gibi eşsiz kurabiyeler yapmaya hazır olun. Bu arada glutensiz tuzlu kurabiye kalorisini de dert etmeyin. Sizin için her yönüyle enfes bir tarif hazırladık!

Hazırlık 10 dakika
Pişirme 25 dakika
Porsiyon 4 kişi

Malzemeler
  

Glutensiz Tuzlu Kurabiye Malzemeleri Neler?

  • 8 çorba kaşığı glutensiz un
  • 1 adet yumurta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 ,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tutam kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • susam

Talimatlar
 

Glutensiz Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • Glutensiz tuzlu kurabiye yapımı için susam ve yumurta sarısı hariç tüm malzemeleri geniş bir kaba alıp karıştırın.
    Glutensiz Tuzlu Kurabiye Tarifi
  • Bu karışımı ele yapışmayacak bir kıvam elde edene kadar yoğurun.
  • Ardından kurabiye hamuruna ceviz büyüklüğünde şekiller verin.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirerek kurabiyeleri tepsiye dizin.
  • Ayırdığınız yumurta sarısını bir fırça yardımıyla kurabiyelere sürüp üzerlerine susam serpin.
  • Önceden 180 derecede ısıtılan fırında 25 dakika kadar pişirin.
  • Kolay glutensiz tuzlu kurabiye tarifimiz hazır, yoksa siz çayı hala demlemediniz mi? Bu glutensiz tuzlu kurabiyeleri dilerseniz tek başına servis edebilir, dilerseniz de yanına kahvaltılık lezzetler ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Notlar

Not: Çapraz kontaminasyon/bulaşma, gluten bulaşığının glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu nedenle kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.