Glutensiz Kek ve Pastalar, Glutensiz Tarifler

Glutensiz Taze Meyveli Pasta Tarifi

Glutensiz Taze Meyveli Pasta Tarifi

Glutensiz taze meyveli pasta tarifiyle yaz aylarında serinletici bir tatlı keyfi yaşamaya hazır olun! Bu nefis tarif, renkli ve taze meyvelerin mükemmel uyumuyla damakları şenlendiriyor. Hafif ve lezzetli pandispanya tabanı üzerine yerleştirilen çeşit çeşit meyveler, pastaya taptaze bir görünüm ve tatlının doğal şekerini veriyor. Glutensiz beslenenler için de ideal olan bu pasta, şahane sunumuyla misafirlerinizi büyüleyecek. Mevsimin en güzel meyveleriyle süslenen bu pasta, her diliminde yazın enerjisini hissettirecek. İçindeki taze meyvelerle sağlıklı bir seçenek sunarken, görsel şöleniyle de sofralarınızı renklendirecek. Tüm tatlı severleri büyüleyecek olan glutensiz taze meyveli pasta tarifini denemek için bir dilim alın ve ferahlatıcı bir lezzetin keyfini çıkarın!

Hazırlık 25 dakika
Pişirme 45 dakika
Porsiyon 4 kişi

Malzemeler
  

Glutensiz Taze Meyveli Pasta Malzemeleri

  • ¾ su bardağı zeytinyağı
  • ½ su bardağı su bardağı kakao
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 2 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • 1 ½ su bardağı badem unu
  • ½ tatlı kaşığı karbonat
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yumurta yumurta
  • 1 fiske tuz

Glutensiz Taze Meyveli Pasta Üzeri İçin

  • 1 su bardağı süt kreması
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Taze meyveler

Talimatlar
 

Glutensiz Taze Meyveli Pasta Nasıl Yapılır?

  • Yumurta, zeytinyağı ve toz şekeri koyu bir kıvam alana kadar (yaklaşık 3 dakika) mikser ile çırpın.
  • Ayrı bir yerde kakao ve sıcak suyu koyu bir kıvam alıncaya kadar karıştırın; vanilya özütü ekleyerek karışıma ilave edin.
  • Mikserin hızını düşürerek karıştırmaya devam edin.
  • Bir kapta badem unu, karbonat ve tuzu karıştırın ve kakaolu karışıma dahil edin.
  • Spatula yardımı ile sıvı bir kıvam alana dek karıştırmaya devam edin.
  • Yağladığınız kelepçeli kek kalıbına karışımı dökün.
  • Önceden 170°C’de ısıttığınız fırına sürün.
  • Kenarları kuru ve ortası ıslak kıvamda olana kadar (yaklaşık 45 dakika) pişirin.
  • Kalıbından çıkarmadan 10 dakika kadar ılınmasını bekleyin ve kelepçeli kısmı çıkarın.
  • Kek tamamen soğuyunca taban kısmını da çıkarın. Pasta tabanınız hazır.
  • Kekin üst kısmı için süt kreması ve toz şekeri geniş bir kapta çırparak pastanızın üzerine dökün.
  • Mevsim meyveleri ile üzerini süsleyerek servis edin. Afiyet olsun!

Notlar

Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.
Kaynak:
http://www.yemektarifleri-sitesi.com/glutensiz-cikolatali-pasta-tarifi

Bir cevap yazın