Doğum günleri, yıl dönümleri ve diğer tüm özel günlerde glutensiz taze meyveli pasta bulmakta zorluk çekiyor olabilirsiniz. Peki, evinizde glutensiz taze meyveli pasta yapmaya ve bu lezzeti tüm ferahlığıyla yeniden tatmaya ne dersiniz?
Gluten hassasiyeti ya da çölyak hastalığı olan kişiler için özel günler biraz can sıkıcı olabiliyor. Çünkü glutensiz taze meyveli pasta bulmak her zaman kolay olmuyor. Bu gibi durumlarda sizler, özel günleriniz için kollarınızı sıvarak evde glutensiz taze meyveli pasta tarifini deneyebilirsiniz! Glutensiz tarifler arasında son derece kolay bir şekilde yapabileceğiniz bu pastayı süslerken çok keyif alacaksınız. Tabii yerken de! Öyleyse glutensiz taze meyveli pasta malzemeleri nelerdir ve glutensiz taze meyveli pasta nasıl yapılır detaylı olarak bakalım!
Malzemeler
Glutensiz Taze Meyveli Pasta Malzemeleri Neler?
- ¾ su bardağı zeytinyağı
- ½ su bardağı kakao
- 1 çay bardağı sıcak su
- 2 tatlı kaşığı vanilya özütü
- 1 ½ su bardağı badem unu
- Yarım tatlı kaşığı karbonat
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yumurta
- 1 fiske tuz
Glutensiz Taze Meyveli Pasta Üzeri İçin
- 1 su bardağı süt kreması
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- Taze meyveler
Talimatlar
Glutensiz Taze Meyveli Pasta Nasıl Yapılır?
- Glutensiz taze meyveli pasta yapımı için öncelikle yumurta, zeytinyağı ve toz şekeri koyu bir kıvam alana kadar (yaklaşık 3 dakika) mikser ile çırpın.
- Ardından ayrı bir yerde kakao ve sıcak suyu koyu bir kıvam alıncaya kadar karıştırın ve vanilya özütü ekleyerek karışıma ilave edin. Mikserin hızını düşürerek karıştırmaya devam edin.
- Bir kapta badem unu, karbonat ve tuzu karıştırın ve kakaolu karışıma ekleyin. Spatula yardımı ile sıvı bir kıvam alana dek karıştırmaya devam edin.
- Elde ettiğiniz karışımı yağladığınız kelepçeli kek kalıbına karışımı dökün.
- Kalıbı önceden 170°C’de ısıttığınız fırına sürün. Kenarları kuru ve ortası ıslak kıvamda olana kadar (yaklaşık 45 dakika) pişirin.
- Kalıbından çıkarmadan 10 dakika kadar ılınmasını bekleyin ve kelepçeli kısmı çıkarın. Kek tamamen soğuyunca taban kısmını da çıkarın. Pasta tabanınız hazır.
- Kekin üst kısmı için süt kreması ve toz şekeri geniş bir kapta çırparak pastanızın üzerine sürün. Daha sonra mevsim meyveleri ile üzerini süsleyerek servis edin. Kolay glutensiz taze meyveli pasta tarifi bu kadar. Şimdiden afiyet olsun!