Glutensiz taze meyveli pasta yapımı için öncelikle yumurta, zeytinyağı ve toz şekeri koyu bir kıvam alana kadar (yaklaşık 3 dakika) mikser ile çırpın.
Ardından ayrı bir yerde kakao ve sıcak suyu koyu bir kıvam alıncaya kadar karıştırın ve vanilya özütü ekleyerek karışıma ilave edin. Mikserin hızını düşürerek karıştırmaya devam edin.
Bir kapta badem unu, karbonat ve tuzu karıştırın ve kakaolu karışıma ekleyin. Spatula yardımı ile sıvı bir kıvam alana dek karıştırmaya devam edin.
Elde ettiğiniz karışımı yağladığınız kelepçeli kek kalıbına karışımı dökün.
Kalıbı önceden 170°C’de ısıttığınız fırına sürün. Kenarları kuru ve ortası ıslak kıvamda olana kadar (yaklaşık 45 dakika) pişirin.
Kalıbından çıkarmadan 10 dakika kadar ılınmasını bekleyin ve kelepçeli kısmı çıkarın. Kek tamamen soğuyunca taban kısmını da çıkarın. Pasta tabanınız hazır.
Kekin üst kısmı için süt kreması ve toz şekeri geniş bir kapta çırparak pastanızın üzerine sürün. Daha sonra mevsim meyveleri ile üzerini süsleyerek servis edin. Kolay glutensiz taze meyveli pasta tarifi bu kadar. Şimdiden afiyet olsun!