Glutensiz Kek ve Pastalar, Glutensiz Tarifler

Glutensiz Kakaolu Kek Tarifi

Glutensiz Kakaolu Kek Tarifi

Ara öğünlerde glutensiz atıştırmalık olarak tüketebileceğiniz bir kek tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz! Glutensiz unla kolaylıkla hazırlayabileceğiniz özel kek tarifimiz beş çayı tariflerinizin yeni gözdesi olacak! Hadi o halde, glutensiz kakaolu kek nasıl yapılır öğrenmeye hemen başlayın!

Neredeyse herkes kakaolu kek sever. Üstelik gluten hassasiyetiniz var diye sevdiğiniz bu lezzetten mahrum kalmanıza gerek yok! Bizler, glutensiz kakaolu kek tarifiyle çay saatlerinize ve ara öğünlerinize kakaolu keki dahil etmeye kararlıyız! Hadi o zaman glutensiz kakaolu kek malzemeleri neler bakalım, sonra da glutensiz kakaolu kek yapımına geçiş yapalım! 

Hazırlık 15 dakika
Pişirme 30 dakika
Porsiyon 4 kişi

Malzemeler
  

Glutensiz Kek Malzemeleri Neler?

  • 2 su bardağı glutensiz un
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Talimatlar
 

Glutensiz Kek Nasıl Yapılır?

  • Kolay glutensiz kakaolu kek tarifini yapmak için geniş bir kabın içerisinde şeker ve yumurtaları krema kıvamı alana kadar karıştırın.
    Glutensiz Kakaolu Kek Tarifi
  • Ardından yağ, süt ve kakaoyu karşıma ilave edin. Mikserden geçirin.
  • Karışımdan bir bardak kenara ayırın. Kalan karışıma un, kabartma tozu, vanilya ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  • Malzemeler tamamen karışınca elde ettiğiniz hamuru yağladığınız kek kalıbına dökün.
  • Kek kalıbını önceden ısıttığınız 180°C’lik fırına koyun ve 30 dakika pişirin.
  • Keki hafif ılınınca kabından çıkarıp üzerine yapım aşamasında ayırdığınız kakaolu sosu dökün ve dilimleyerek servis edin.
  • Glutensiz kakaolu kek, mutfağınızda en sevilen glutensiz tarifler arasında yer alacak. Glutensiz unla kekin tadını çıkarın. Afiyet olsun!

Notlar

Püf Noktalar

Tarifinizi daha leziz hale getirmek için glutensiz kakaolu kek püf noktaları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu noktada dilerseniz kakaolu kekinize farklı bir aroma eklemek için hamur karışımının içerisine iri kıyılmış çiğ fındık ya da badem ekleyebilirsiniz. Bununla birlikte kek kalıbını tereyağ ile yağlayarak daha lezzetli bir kek ortaya çıkarmanız mümkün.

Kaç Kalori?

“Peki, glutensiz kakaolu kek kalorisi ne kadar?” diye sorabilirsiniz. Glutensiz kakaolu kekin kalorisinin kullanılan malzemelere göre değişiklik gösterdiğini söyleyebiliriz. Bununla birlikte 100 gram glutensiz kakaolu kek 463 kalori olarak belirlenmiş.
Not: Çapraz kontaminasyon/bulaşma, gluten kalıntısının glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.