Ara öğünlerde glutensiz atıştırmalık olarak tüketebileceğiniz bir kek tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz! Glutensiz unla kolaylıkla hazırlayabileceğiniz özel kek tarifimiz beş çayı tariflerinizin yeni gözdesi olacak! Hadi o halde, glutensiz kakaolu kek nasıl yapılır öğrenmeye hemen başlayın!
Neredeyse herkes kakaolu kek sever. Üstelik gluten hassasiyetiniz var diye sevdiğiniz bu lezzetten mahrum kalmanıza gerek yok! Bizler, glutensiz kakaolu kek tarifiyle çay saatlerinize ve ara öğünlerinize kakaolu keki dahil etmeye kararlıyız! Hadi o zaman glutensiz kakaolu kek malzemeleri neler bakalım, sonra da glutensiz kakaolu kek yapımına geçiş yapalım!
Malzemeler
Glutensiz Kek Malzemeleri Neler?
- 2 su bardağı glutensiz un
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı süt
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Talimatlar
Glutensiz Kek Nasıl Yapılır?
- Kolay glutensiz kakaolu kek tarifini yapmak için geniş bir kabın içerisinde şeker ve yumurtaları krema kıvamı alana kadar karıştırın.
- Ardından yağ, süt ve kakaoyu karşıma ilave edin. Mikserden geçirin.
- Karışımdan bir bardak kenara ayırın. Kalan karışıma un, kabartma tozu, vanilya ekleyerek karıştırmaya devam edin.
- Malzemeler tamamen karışınca elde ettiğiniz hamuru yağladığınız kek kalıbına dökün.
- Kek kalıbını önceden ısıttığınız 180°C’lik fırına koyun ve 30 dakika pişirin.
- Keki hafif ılınınca kabından çıkarıp üzerine yapım aşamasında ayırdığınız kakaolu sosu dökün ve dilimleyerek servis edin.
- Glutensiz kakaolu kek, mutfağınızda en sevilen glutensiz tarifler arasında yer alacak. Glutensiz unla kekin tadını çıkarın. Afiyet olsun!