Ara öğünlerde glutensiz atıştırmalık olarak tüketebileceğiniz ıslak bir kek tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Glutensiz unla kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu kek tarifi beş çayı tariflerinizin yeni gözdesi olacak!
Malzemeler
Glutensiz Kek Malzemeleri
- 2 su bardağı glutensiz un
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı süt
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Talimatlar
Glutensiz Kek Nasıl Yapılır?
- Şeker ve yumurtaları krema kıvamı alana kadar karıştırın.
- Yağ, süt ve kakaoyu ilave edin. Mikserden geçirin.
- Karışımdan bir bardak kenara ayırın. Kalan karışıma un, kabartma tozu, vanilya ekleyerek karıştırmaya devam edin.
- Malzemeler tamamen karışınca yağladığınız kek kalıbına dökün.
- Önceden ısıttığınız 180°C’lik fırına koyun ve 30 dakika pişirin.
- Keki hafif ılınınca kabından çıkarıp üzerine yapım aşamasında ayırdığınız kakaolu sosu dökün ve dilimleyerek servis edin.
- Glutensiz ıslak kek, mutfağınızın en sevilen tariflerinden biri olacak. Glutensiz unla kekin tadını çıkarın. Afiyet olsun!
Notlar
Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten kalıntısının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.