Glutensiz Tarifler, Glutensiz Unlu Lezzetler

Glutensiz Börek Tarifi

Glutensiz Börek Tarifi

Glutensiz börek tarifi, çay saatlerinizde veya özel davetlerinizde ikram edebileceğiniz lezzetli bir seçenektir. Bu tarifte, glutensiz un ve diğer doğal malzemeler kullanılarak hazırlanan bir börek hamuru kullanılır. Hamur, ince ve yumuşak bir dokuya sahip olacak şekilde yoğrulur ve istediğiniz iç harçlarla doldurulabilir. Peynir, ıspanak, patates, kıyma gibi çeşitli malzemelerle zenginleştirilebilirsiniz. Börekler, fırında altın rengi bir kabuk alana kadar pişirilir ve sıcak servis edildiğinde mis gibi kokusuyla herkesi cezbeder. Glutensiz börekler, glutensiz beslenenlerin ve sağlıklı alternatifler arayanların favorisi olacak bir lezzettir. Pratik hazırlanışı ve lezzetiyle sofralarınıza şıklık ve lezzet katacak olan bu tarifi denemenizi öneririm!

Hazırlık 15 dakika
Pişirme 20 dakika
Porsiyon 4 kişi

Malzemeler
  

Glutensiz Börek Malzemeleri

  • 1 ½ su bardağı glutensiz un
  • 1 ½ yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet yumurta beyazı
  • ¼ su bardağı yoğurt
  • 1 ’er fiske tuz ve karbonat
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket susam

Glutensiz Börek içi

  • 200 g. peynir
  • ½ adet demet maydanoz

Talimatlar
 

Glutensiz Börek Nasıl Yapılır?

  • Un, tuz ve karbonatı derin bir kapta karıştırın.
  • Yumurta beyazı, yoğurt ve tereyağını ekleyin.
  • Pürüzsüz hale gelinceye kadar yoğurun ve 4 eşit parçaya bölün.
  • Merdane yardımı ile her bir parçayı ince bir yufka haline getirin.
    Hamur Açma
  • Yufkayı açarken tezgaha glutensiz un dökerek yapışmayı engelleyebilirsiniz.
  • Börek iç malzemesini yerleştirin. Ardından böreği sarıp, fırın tepsisine dizin.
  • Bir fırça yardımı ile üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam serpin. 180°C’de ısıttığınız fırına yerleştirin.
  • Sadece 10 dakika sonra glutensiz börekleriniz hazır; afiyetle!

Notlar

Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.
Kaynak: http://glutenfreakchef.blogspot.com.tr/2014/01/glutensiz-peynirli-borek.html

Bir cevap yazın