Sabah kahvaltılarının, ara öğünlerin, çay saatlerinin ve hatta akşam yemeklerinin vazgeçilmezi olan börek, hayatın her anına eşlik etme konusunda son derece başarılı. Hal böyle olunca biz de böreği glutensiz beslenmeye uygun hale getirerek, glutensiz böreğin püf noktalarını sizlerle paylaşmaya karar verdik!
Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olan börek, tüm sofraların joker kartı olma rolünü üstleniyor. Yediden 70’e sevilen bu lezzeti glutensiz olarak sofralara yeniden taşımak mümkün. Glutensiz tarifler ile sofralarınızı el açması böreklerle şenlendirebilir, aile üyelerinizi sevindirebilir veya arkadaşlarınıza lezzetli bir sürpriz hazırlayabilirsiniz. Glutensiz börek kalorisiyle de yüzümüzü güldürüyorken daha fazla vakit kaybetmeden tarifin detaylarına geçelim!
Malzemeler
Glutensiz Börek Malzemeleri Neler?
- 1 ½ su bardağı glutensiz un
- 1 ½ yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet yumurta beyazı
- ¼ su bardağı yoğurt
- 1 ’er fiske tuz ve karbonat
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket susam
Glutensiz börek iç harcı
- 200 g. peynir
- ½ adet demet maydanoz
Talimatlar
Glutensiz Börek Nasıl Yapılır?
- Glutensiz börek yapımı için öncelikle un, tuz ve karbonatı derin bir kapta karıştırın.
- Ardından yumurta beyazı, yoğurt ve tereyağını ekleyin.
- Pürüzsüz hale gelinceye kadar yoğurup dört eşit parçaya bölün.
- Merdane yardımıyla her bir parçayı ince bir yufka haline getirin.
- Yufkayı açarken tezgaha glutensiz un dökerek yapışmayı engelleyebilirsiniz.
- Börek iç malzemesini yerleştirdikten sonra böreği sarıp fırın tepsisine dizin.
- Bir fırça yardımıyla üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.
- Börekleri önceden 180 derecede ısıttığınız fırına yerleştirin.
- Sadece 10 dakika sonra kolay glutensiz börek tarifimizi tadabilirsiniz, afiyet olsun!