Glutensiz Tarifler, Glutensiz Unlu Lezzetler

Glutensiz Börek Tarifi

Glutensiz Börek Tarifi

Sabah kahvaltılarının, ara öğünlerin, çay saatlerinin ve hatta akşam yemeklerinin vazgeçilmezi olan börek, hayatın her anına eşlik etme konusunda son derece başarılı. Hal böyle olunca biz de böreği glutensiz beslenmeye uygun hale getirerek, glutensiz böreğin püf noktalarını sizlerle paylaşmaya karar verdik!

Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olan börek, tüm sofraların joker kartı olma rolünü üstleniyor. Yediden 70’e sevilen bu lezzeti glutensiz olarak sofralara yeniden taşımak mümkün. Glutensiz tarifler ile sofralarınızı el açması böreklerle şenlendirebilir, aile üyelerinizi sevindirebilir veya arkadaşlarınıza lezzetli bir sürpriz hazırlayabilirsiniz. Glutensiz börek kalorisiyle de yüzümüzü güldürüyorken daha fazla vakit kaybetmeden tarifin detaylarına geçelim!

Hazırlık 15 dakika
Pişirme 20 dakika
Porsiyon 4 kişi

Malzemeler
  

Glutensiz Börek Malzemeleri Neler?

  • 1 ½ su bardağı glutensiz un
  • 1 ½ yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet yumurta beyazı
  • ¼ su bardağı yoğurt
  • 1 ’er fiske tuz ve karbonat
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket susam

Glutensiz börek iç harcı

  • 200 g. peynir
  • ½ adet demet maydanoz

Talimatlar
 

Glutensiz Börek Nasıl Yapılır?

  • Glutensiz börek yapımı için öncelikle un, tuz ve karbonatı derin bir kapta karıştırın.
    Glutensiz Börek Tarifi
  • Ardından yumurta beyazı, yoğurt ve tereyağını ekleyin.
  • Pürüzsüz hale gelinceye kadar yoğurup dört eşit parçaya bölün.
  • Merdane yardımıyla her bir parçayı ince bir yufka haline getirin.
  • Yufkayı açarken tezgaha glutensiz un dökerek yapışmayı engelleyebilirsiniz.
  • Börek iç malzemesini yerleştirdikten sonra böreği sarıp fırın tepsisine dizin.
  • Bir fırça yardımıyla üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.
  • Börekleri önceden 180 derecede ısıttığınız fırına yerleştirin.
  • Sadece 10 dakika sonra kolay glutensiz börek tarifimizi tadabilirsiniz, afiyet olsun!

Notlar

Not: Çapraz kontaminasyon/bulaşma, gluten bulaşığının glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu nedenle kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.