Glutensiz Tarifler, Glutensiz Unlu Lezzetler

Glutensiz Poğaça Tarifi

Glutensiz Poğaça Tarifi

Kahvaltıların, ara öğünlerin ve çay saatlerinin olmazsa olmazı olan poğaçalar, glutensiz beslenen bireyler için yeni bir tarifle karşımızda! Hadi, glutensiz poğaça tarifini denemek için şimdi hep birlikte mutfağa geçelim!

Gluten hassasiyeti olan çocukların beslenme çantalarında ve çölyak hastası olan bireylerin glutensiz tarifler seçeneğinde yer almaya aday olan glutensiz poğaçalar, son derece iyi bir atıştırmalık seçeneği! Kolay yapımı ve doyurucuğuyla pek çok kişinin favorisi olan bu lezzet, sindirim sistemini rahatsız etmeyecek içeriğiyle sizi mutlu etmeye kararlı! O halde glutensiz poğaça malzemelerine, ardından da glutensiz poğaça nasıl yapılır öğrenmeye gidelim!  

Hazırlık 15 dakika
Pişirme 15 dakika
Porsiyon 4 kişi

Malzemeler
  

Glutensiz Poğaça Malzemeleri Neler?

  • 3 su bardağı glutensiz un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 tutam tuz
  • Beyaz peynir
  • Maydanoz

Talimatlar
 

Glutensiz Poğaça Nasıl Yapılır?

  • Glutensiz poğaça yapımı için öncelikle glutensiz un, kabartma tozu ve tuzu geniş bir kap içerisinde karıştırın. Ardından yoğurt ve sıvı yağı ekleyip, yoğurun.
    Glutensiz Poğaça Tarifi
  • Hamuru dinlenmesi için bir kenara ayırın ve o sırada beyaz peynir ve maydanozla iç harcı hazırlayın.
  • Hamur dinlendikten sonra hamuru parçalara ayırıp, içerlerini beyaz peynir ve maydanozla hazırladığınız harçla doldurup kapatın.
  • Poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek üzerine damak zevkinize çörek otu veya susam atın.
  • Tepsiyi önceden 180°C’de ısıttığınız fırına yerleştirin. 30-35 dakika sonra glutensiz poğaçalarınız hazır. Kolay glutensiz poğaça tarifinin sonuna geldiniz! Poğaçaları sıcak ya da ılık olarak servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Notlar

Püf Noktalar

Glutensiz poğaça püf noktaları ile tarifinizi çok daha lezzetli hale getirebilirsiniz. Bu noktada poğaçanın yumuşak olması için hamurunun çok sert olmamasına özen gösterebilirsiniz. Ayrıca hamuru ne kadar uzun süre dinlendirirseniz poğaçanız o kadar lezzetli olacaktır.

Kaç Kalori?

Glutensiz poğaçanın kalori miktarını merak ettiğinizi düşünüyoruz. Öyleyse söyleyelim, kalori miktarı poğaçanın malzemelerine göre değişkenlik gösterecek olsa da, 1 porsiyon glutensiz poğaça içerisinde ortalama olarak 340 kalori bulunuyor.
Not: Çapraz kontaminasyon/bulaşma, gluten kalıntısının glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.