Kahvaltıların, ara öğünlerin ve çay saatlerinin olmazsa olmazı olan poğaçalar, glutensiz beslenen bireyler için yeni bir tarifle karşımızda! Hadi, glutensiz poğaça tarifini denemek için şimdi hep birlikte mutfağa geçelim!
Gluten hassasiyeti olan çocukların beslenme çantalarında ve çölyak hastası olan bireylerin glutensiz tarifler seçeneğinde yer almaya aday olan glutensiz poğaçalar, son derece iyi bir atıştırmalık seçeneği! Kolay yapımı ve doyurucuğuyla pek çok kişinin favorisi olan bu lezzet, sindirim sistemini rahatsız etmeyecek içeriğiyle sizi mutlu etmeye kararlı! O halde glutensiz poğaça malzemelerine, ardından da glutensiz poğaça nasıl yapılır öğrenmeye gidelim!
Malzemeler
Glutensiz Poğaça Malzemeleri Neler?
- 3 su bardağı glutensiz un
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 tutam tuz
- Beyaz peynir
- Maydanoz
Talimatlar
Glutensiz Poğaça Nasıl Yapılır?
- Glutensiz poğaça yapımı için öncelikle glutensiz un, kabartma tozu ve tuzu geniş bir kap içerisinde karıştırın. Ardından yoğurt ve sıvı yağı ekleyip, yoğurun.
- Hamuru dinlenmesi için bir kenara ayırın ve o sırada beyaz peynir ve maydanozla iç harcı hazırlayın.
- Hamur dinlendikten sonra hamuru parçalara ayırıp, içerlerini beyaz peynir ve maydanozla hazırladığınız harçla doldurup kapatın.
- Poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek üzerine damak zevkinize çörek otu veya susam atın.
- Tepsiyi önceden 180°C’de ısıttığınız fırına yerleştirin. 30-35 dakika sonra glutensiz poğaçalarınız hazır. Kolay glutensiz poğaça tarifinin sonuna geldiniz! Poğaçaları sıcak ya da ılık olarak servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.