Çay saatlerinin vazgeçilmezi ve keyifli sohbetlerinizin en lezzetli eşlikçisi olacak iddialı bir tarifle daha karşınızdayız: Glutensiz elmalı kek! Glutensiz elmalı kek tarifi kalorisinin düşüklüğü, pratik yapılış adımları ve pek tabii lezzetiyle favori tarifleriniz arasına adını yazdıracak.
Glutensiz besleniyorsanız her besinde olduğu gibi tatlı seçiminde de ince eleyip sık dokuyor olmalısınız. Neyse ki glutensiz tarifler var! Glutensiz elmalı kek tarifimiz ağızda dağılan hamuru, mis kokusu ve hafif tadıyla “İyi ki denemişim.” dedirtecek cinsten özel bir tat. Tatlı krizleriniz için basit bir çözüm, glutensiz beslenen sevdikleriniz için keyifli bir sürpriz ya da çayın yanına ideal bir eşlikçi arıyorsanız, kolay glutensiz elmalı kek tarifimiz beklentilerinizin bile ötesine geçebilir. Hadi, bizi takip ederek glutensiz elmalı kek tarifinin püf noktalarını hemen şimdi keşfedin!
Malzemeler
Glutensiz Elmalı Kek Malzemeleri Nelerdir?
- 2 su bardağından iki parmak kadar eksik un
- 1 bardak toz şeker
- Su bardağının üçte biri oranında zeytinyağı
- 1 buçuk su bardağı yoğurt
- 4 adet yumurta
- Yarım tatlı kaşığı tarçın
- 2 adet elma
- 1 tatlı kaşığı vanilya
Talimatlar
Glutensiz Elmalı Kek Nasıl Yapılır?
- Glutensiz elmalı kek tarifinde ıslak ve kuru malzemeleri ayrı ayrı karıştırmalısınız.
- Yumurta, şeker, zeytinyağı ve yoğurdu bir kapta karıştırın.
- Başka bir yerde un, vanilya ve tarçın karışımı hazırlayın.
- İki karışımı bir araya getirip kek kalıbına dökün.
- Dilimlenmiş elmaları kek harcının üzerine dilediğiniz gibi dizerek önceden 180°C’de ısıttığınız fırına yerleştirin.
- 20-25 dakika pişirdikten sonra glutensiz elmalı kekinizi sıcak ya da ılık olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!