Glutensiz elmalı kek tarifiyle lezzet dolu bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz? Bu pratik ve lezzetli tarifle, tatlı bir tat arayanların kalbini fethedeceğiz. Elmalı kekin muhteşem aroması ve hafif dokusuyla her diliminde keyif alacaksınız. Sağlıklı malzemeler kullanarak hazırlanan bu kek, glutensiz beslenenler için de harika bir seçenek. Elmalı kek sevenleri büyüleyecek bu tarif, hem kolayca yapılabilir hem de herkesin beğenisini kazanır. Mis gibi elma kokusuyla evinizi saracak bu kek, tadıyla da gönlünüzü fethedecek. Yumuşacık, nemli ve elmalı kek sevenleri mest edecek bir lezzet sunuyoruz. Haydi, glutensiz elmalı kek tarifine bir dilim yer açın ve bu enfes lezzeti deneyimleyin!
Malzemeler
Glutensiz Elmalı Kek Malzemeleri
- 1 ¾ su bardağı glutensiz un
- 1 su bardağı toz şeker
- ⅓ su bardağı zeytinyağı
- ½ su bardağı yoğurt
- 4 adet yumurta
- ½ tatlı kaşığı tarçın
- 2 adet elma
- 1 tatlı kaşığı vanilya
Talimatlar
Glutensiz Elmalı Kek Nasıl Yapılır?
- Yumurta, şeker, zeytinyağı ve yoğurdu bir kapta karıştırın.
- Başka bir yerde un, vanilya ve tarçın karışımı hazırlayın.
- İki karışımı bir araya getirip, kek kalıbına dökün.
- Dilimlenmiş elmaları dilediğiniz gibi dizerek, önceden 180°C’de ısıttığınız fırına yerleştirin.
- 20-25 dakika pişirdikten sonra, sıcak ya da ılık olarak servis edin. Afiyet olsun!
Notlar
Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.
Kaynak:
https://migrostv.migros.com.tr/glutensiz-elmali-kek/
Kaynak:
https://migrostv.migros.com.tr/glutensiz-elmali-kek/