Glutensiz Kek ve Pastalar, Glutensiz Tarifler

Glutensiz Elmalı Kek Tarifi

Glutensiz Elmalı Kek Tarifi

Çay saatlerinin vazgeçilmezi ve keyifli sohbetlerinizin en lezzetli eşlikçisi olacak iddialı bir tarifle daha karşınızdayız: Glutensiz elmalı kek! Glutensiz elmalı kek tarifi kalorisinin düşüklüğü, pratik yapılış adımları ve pek tabii lezzetiyle favori tarifleriniz arasına adını yazdıracak.

Glutensiz besleniyorsanız her besinde olduğu gibi tatlı seçiminde de ince eleyip sık dokuyor olmalısınız. Neyse ki glutensiz tarifler var! Glutensiz elmalı kek tarifimiz ağızda dağılan hamuru, mis kokusu ve hafif tadıyla “İyi ki denemişim.” dedirtecek cinsten özel bir tat. Tatlı krizleriniz için basit bir çözüm, glutensiz beslenen sevdikleriniz için keyifli bir sürpriz ya da çayın yanına ideal bir eşlikçi arıyorsanız, kolay glutensiz elmalı kek tarifimiz beklentilerinizin bile ötesine geçebilir. Hadi, bizi takip ederek glutensiz elmalı kek tarifinin püf noktalarını hemen şimdi keşfedin!

Hazırlık 15 dakika
Pişirme 25 dakika
Porsiyon 4 kişi

Malzemeler
  

Glutensiz Elmalı Kek Malzemeleri Nelerdir?

  • 2 su bardağından iki parmak kadar eksik un
  • 1 bardak toz şeker
  • Su bardağının üçte biri oranında zeytinyağı
  • 1 buçuk su bardağı yoğurt
  • 4 adet yumurta
  • Yarım tatlı kaşığı tarçın
  • 2 adet elma
  • 1 tatlı kaşığı vanilya

Talimatlar
 

Glutensiz Elmalı Kek Nasıl Yapılır?

  • Glutensiz elmalı kek tarifinde ıslak ve kuru malzemeleri ayrı ayrı karıştırmalısınız.
    Glutensiz Elmalı Kek Tarifi
  • Yumurta, şeker, zeytinyağı ve yoğurdu bir kapta karıştırın.
  • Başka bir yerde un, vanilya ve tarçın karışımı hazırlayın.
  • İki karışımı bir araya getirip kek kalıbına dökün.
  • Dilimlenmiş elmaları kek harcının üzerine dilediğiniz gibi dizerek önceden 180°C’de ısıttığınız fırına yerleştirin.
  • 20-25 dakika pişirdikten sonra glutensiz elmalı kekinizi sıcak ya da ılık olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Notlar

Servis Önerisi

Glutensiz elmalı kekin süsleme detaylarını isteğinize göre farklılaştırabilirsiniz. Yaz aylarında glutensiz dondurma ile servis edebilirsiniz.

Kaç Kalori?

Glutensiz elmalı kek tarifinin kalorisi kullanılan malzemelerin marka ve özelliklerine farklılık gösterebilir. Bununla birlikte bir dilim glutensiz elmalı kekin genellikle 148 kalori civarında olduğu aktarılıyor.
Not: Çapraz kontaminasyon/bulaşma, gluten bulaşığının glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.

Bir yanıt yazın