Glutensiz Kek ve Pastalar, Glutensiz Tarifler

Glutensiz Kakolu Kek Tarifi

Glutensiz Kakolu Kek Tarifi

Bu nefis tarifle, glutensiz beslenenler için de muhteşem bir lezzet sunuyoruz. Tarifimiz, basit malzemelerle kolayca hazırlanabilir ve lezzet tutkunlarına tatlı bir deneyimi sunar. Glutensiz kakaolu kek, herkesin keyifle tüketebileceği bir lezzet harikasıdır.

Hazırlık 15 dakika
Pişirme 25 dakika
Porsiyon 4 kişi

Malzemeler
  

Glutensiz Kakolu Kek Malzemeleri

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış hurma
  • ½ çay bardağı sıvı yağ
  • ½ çay bardağı süt
  • 1 su bardağı toz badem
  • 4 yemek kaşığı pirinç unu
  • 3 çay kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı vanilya tozu
  • 3 adet kuru incir

Glutensiz Kakolu Kek Çikolata Sosu için

  • 5 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı üzüm pekmezi

Talimatlar
 

Glutensiz Kakolu Kek Nasıl Yapılır?

  • Hurmalarınızı 10 dakika sıcak suda bekleterek yumuşatın ve beklettiğiniz sudan da biraz katarak mikserden geçirin.
  • Yumurtaları çırpıcı yardımı ile iyice köpürene kadar çırpın.
  • Yumurtaların üzerine hurma püresi, sıvı yağ ve süt ilave edin.
  • Tüm malzemeyi çırpmaya devam edin.
  • Kakao, toz badem, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip, spatula ile tüm malzemeleri iyice karıştırın.
  • Harcı kek kalıbına alın ve 180°C’de ısıttığınız fırında 25 dakika kadar pişirin.
  • Çikolata sosu için gereken malzemeleri bir kapta karıştırın, fırından aldığınız kekin üzerine dökerek servis edin.
  • Glutensiz kakaolu kekin, taze kırmızı meyvelerle çok yakışacağını da hatırlatalım.
  • Gluten içermediği gibi şeker de içermeyen bu tarif, formuna dikkat edenlerin favorisi olacak. Şimdiden afiyet olsun!

Notlar

Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.

Bir cevap yazın