Yumuşacık kakaolu bir kek ve üzerine enfes bir çikolata sosu… Ne zamandır lezzetli mi lezzetli bir çikolata soslu kek yemediyseniz müjde! Glutensiz çikolata soslu kek tarifimizle uzun süredir hasretini çektiğiniz lezzete kavuşma vakti geldi!
Gün sofralarının, doğum günlerin ve özel günlerin vazgeçilmez lezzeti olan çikolata soslu keki artık glutensiz olarak da yapabilirsiniz. Yoğun ve lezzetli çikolata sosuyla her bir lokmada mutluluğun kapılarını aralamayı başaran bu tarifle ister kendinizi ödüllendirebilir, isterseniz de misafirlerinizi kendinize hayran bırakabilirsiniz. Artık glutensiz tarifler sayesinde yemek istediğiniz her lezzeti kendi beslenme programınıza uygun olarak hazırlayabilirsiniz. Gelin, glutensiz çikolata soslu kek püf noktalarına dikkat ederek damak çatlatan bir tatlı hazırlamaya başlayalım!
Malzemeler
Glutensiz Çikolata Soslu Kek Malzemeleri Neler?
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış hurma
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı süt
- 1 su bardağı toz badem
- 4 yemek kaşığı pirinç unu
- 3 çay kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı vanilya tozu
- 3 adet kuru incir
Glutensiz çikolata sosu için
- 5 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı üzüm pekmezi
Talimatlar
Glutensiz Çikolata Soslu Kek Nasıl Yapılır?
- Seçtiğiniz hurmalar yumuşaksa biraz su ekleyerek blender veya mutfak robotu yardımıyla püre haline getirin.
- Hurmalar yumuşak değilse 10 dakika boyunca sıcak suda bekletip daha sonra püre haline getirebilirsiniz.
- Yumurtaları başka bir kaba kırarak tel çırpıcıyla köpürene kadar çırpın.
- Yumurtaların üzerine hurma püresi, süt ve sıvı yağ ekleyin.
- Tel çırpıcıyla hepsi homojen bir şekilde karışana kadar çırpın.
- Ardından toz badem, kakao, pirinç unu ve kabartma tozu ekleyin. Dilerseniz karışıma vanilya da ilave edebilirsiniz.
- Bir kaşık yardımıyla hepsini iyice karıştırın.
- Son olarak kuru incirleri küp küp doğrayıp karışıma ilave edin.
- Karışımı yağlı kağıt serilmiş bir kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin.
- Kek pişerken glutensiz çikolata sosunu hazırlayın.
- Erimiş haldeki Hindistan cevizi yağı, kakao ve üzüm pekmezini bir kapta sos kıvamı alıncaya kadar çırpın.
- Ardından fırından çıkardığınız kekin üzerine dökebilirsiniz.
- İşte şimdi kolay glutensiz çikolata soslu kek tarifiniz hazır! Bu tarifi not etmeyi unutmayın. Ne de olsa glutensiz çikolata soslu kek yapımı kolay olduğu kadar da lezzetli!
Yumurta yerine düşük proteinli yumurta ikamesi olabilirmi düşük proteinli beslenen hastalarda bu tarifi yapabilir mi ?
Yumurta allerjisi, fenilketonüri veya vegan beslenenler için düşük proteinli yumurta ikamesi bir seçenek olabilir. Burada unutulmaması gereken bu tür ikamelerin isminde yumurta geçmesine karşın içeriğinde yumurtadan eser olmadığıdır. Yumurta benzeri bağlayıcı işlev gören farklı gıdalardan oluşur. Sağlığınızı etkileyebilecek her konu için doktorunuza danışınız.