Geri Dön
+ servings
Hazırlık 15 dakika
Pişirme 25 dakika
Porsiyon 4 kişi
Malzemeler
  

Glutensiz Çikolata Soslu Kek Malzemeleri Neler?

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış hurma
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 su bardağı toz badem
  • 4 yemek kaşığı pirinç unu
  • 3 çay kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı vanilya tozu
  • 3 adet kuru incir

Glutensiz çikolata sosu için

  • 5 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı üzüm pekmezi
Talimatlar
 

Glutensiz Çikolata Soslu Kek Nasıl Yapılır?

  • Seçtiğiniz hurmalar yumuşaksa biraz su ekleyerek blender veya mutfak robotu yardımıyla püre haline getirin.
    Glutensiz Çikolata Soslu Kakaolu Kek Nasıl Yapılır?
  • Hurmalar yumuşak değilse 10 dakika boyunca sıcak suda bekletip daha sonra püre haline getirebilirsiniz.
  • Yumurtaları başka bir kaba kırarak tel çırpıcıyla köpürene kadar çırpın.
  • Yumurtaların üzerine hurma püresi, süt ve sıvı yağ ekleyin.
  • Tel çırpıcıyla hepsi homojen bir şekilde karışana kadar çırpın.
  • Ardından toz badem, kakao, pirinç unu ve kabartma tozu ekleyin. Dilerseniz karışıma vanilya da ilave edebilirsiniz.
  • Bir kaşık yardımıyla hepsini iyice karıştırın.
  • Son olarak kuru incirleri küp küp doğrayıp karışıma ilave edin.
  • Karışımı yağlı kağıt serilmiş bir kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin.
  • Kek pişerken glutensiz çikolata sosunu hazırlayın.
  • Erimiş haldeki Hindistan cevizi yağı, kakao ve üzüm pekmezini bir kapta sos kıvamı alıncaya kadar çırpın.
  • Ardından fırından çıkardığınız kekin üzerine dökebilirsiniz.
  • İşte şimdi kolay glutensiz çikolata soslu kek tarifiniz hazır! Bu tarifi not etmeyi unutmayın. Ne de olsa glutensiz çikolata soslu kek yapımı kolay olduğu kadar da lezzetli!

Notlar

Kaç Kalori?
Glutensiz çikolata soslu kek kalori konusunda endişelenmenize hiç gerek yok. Gluten içermediği gibi şeker de içermeyen bu tarif, formuna dikkat edenlerin favorisi olacak. Şimdiden afiyet olsun!
Not: Çapraz kontaminasyon/bulaşma, gluten bulaşığının glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu nedenle kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.