Seçtiğiniz hurmalar yumuşaksa biraz su ekleyerek blender veya mutfak robotu yardımıyla püre haline getirin.
Hurmalar yumuşak değilse 10 dakika boyunca sıcak suda bekletip daha sonra püre haline getirebilirsiniz.
Yumurtaları başka bir kaba kırarak tel çırpıcıyla köpürene kadar çırpın.
Yumurtaların üzerine hurma püresi, süt ve sıvı yağ ekleyin.
Tel çırpıcıyla hepsi homojen bir şekilde karışana kadar çırpın.
Ardından toz badem, kakao, pirinç unu ve kabartma tozu ekleyin. Dilerseniz karışıma vanilya da ilave edebilirsiniz.
Bir kaşık yardımıyla hepsini iyice karıştırın.
Son olarak kuru incirleri küp küp doğrayıp karışıma ilave edin.
Karışımı yağlı kağıt serilmiş bir kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin.
Kek pişerken glutensiz çikolata sosunu hazırlayın.
Erimiş haldeki Hindistan cevizi yağı, kakao ve üzüm pekmezini bir kapta sos kıvamı alıncaya kadar çırpın.
Ardından fırından çıkardığınız kekin üzerine dökebilirsiniz.
İşte şimdi kolay glutensiz çikolata soslu kek tarifiniz hazır! Bu tarifi not etmeyi unutmayın. Ne de olsa glutensiz çikolata soslu kek yapımı kolay olduğu kadar da lezzetli!