Glutensiz Kek ve Pastalar, Glutensiz Tarifler

Glutensiz Kakaolu Pasta Tarifi

Glutensiz Kakaolu Pasta Tarifi

Ağızda dağılan bir kek, bulut kıvamında bir krema ve kokusuyla baş döndüren kakao… Glutensiz kakaolu pasta tarifimizle özlemini duyduğunuz lezzete dakikalar içinde kavuşabilirsiniz!

Çapraz bulaşma riskinden dolayı glutensiz bir diyet uygularken dışarıdaki birçok lezzeti hayatınızdan çıkarmak zorunda kalıyorsunuz. Ancak glutensiz tarifler ile hemen her yaştan insanın favori tatlılarından biri olan kakaolu pastaya yeniden kavuşmak mümkün. Yapmanız gereken tek şey doğru malzemeleri tedarik ettikten sonra glutensiz kakaolu pastanın püf noktalarına dikkat etmek! Merak etmeyin, hafif bir lezzet olan glutensiz kakaolu pasta kalorisiyle de yüzünüzü güldürecek. Hadi, yemeye doyamayacağınız kakaolu pasta tarifi için kolları sıvama vakti!

Hazırlık 15 dakika
Pişirme 30 dakika
Porsiyon 4 kişi

Malzemeler
  

Glutensiz Kakaolu Pasta Malzemeleri Nelerdir?

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2,5 su bardağı glutensiz un

Glutensiz Kakaolu Pasta Kreması için

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı glutensiz un
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya

Talimatlar
 

Glutensiz Kakaolu Pasta Nasıl Yapılır?

  • Glutensiz kakaolu pasta yapımı için geniş bir kapta sırasıyla yumurta ve şekeri çırpın. Üzerine süt ve zeytinyağı ekleyerek çırpmaya devam edin.
    Glutensiz Kakaolu Pasta Tarifi
  • Unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve kakaoyu ekleyerek tüm malzemeler birbiriyle iç içe geçecek şekilde iyice karıştırın.
  • Fırın kabını yağlayıp karışımı bu kaba dökün.
  • Fırın kabını 180 derecede önceden ısıtılmış fırına yerleştirip keki 25-30 dakika boyunca pişirin.
  • Ardından keki soğumaya alıp kremayı hazırlamaya başlayın.
  • Krema için gerekli tüm malzemeyi ocağa alıp kaynayana kadar karıştırın.
  • Kekin üst kısmını bir kaşıkla oyup kremayı doldurun.
  • Dilerseniz kremanın üzerine muz ya da çilek dilimleri yerleştirebilirsiniz.
  • Kekin üst kısmından aldığınız parçayı mikserden geçirerek toz haline getirin ve kremanın üzerini örtün.
  • Yaklaşık 1-2 saat buzdolabında bekletip soğuk olarak servis edebilirsiniz. İşte kolay glutensiz kakaolu pasta tarifiniz hazır, afiyet olsun!

Notlar

Not: Çapraz kontaminasyon/bulaşma, gluten bulaşığının glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu nedenle kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.

Bir yanıt yazın