Glutensiz ıslak kek, yoğun bir kıvama sahip, nemli ve lezzetli bir tatlıdır. Geleneksel ıslak kek tariflerinde bulunan buğday ununun yerine çeşitli glutensiz un karışımları kullanılarak hazırlanır. Bu sayede, glutensiz beslenme tercih eden veya glüten intoleransı olan bireyler için harika bir seçenek sunar.
Malzemeler
Glutensiz Islak Kek Malzemeleri
- 2 su bardağı glutensiz un
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı süt
- 1 ½ su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Talimatlar
Glutensiz Islak Kek Nasıl Yapılır?
- Şeker ve yumurtaları krema kıvamı alana kadar karıştırıp yağ, süt ve kakaoyu ilave edin.
- Mikserden geçirin.
- Karışımdan bir bardak kenara ayırın.
- Kalan karışıma un, kabartma tozu, vanilya ekleyerek, karıştırmaya devam edin.
- Malzemeler tamamen karışınca yağladığınız kek kalıbına alın.
- Önceden ısıttığınız 180°C’lik fırına sürün ve 30 dakika pişirin.
- Keki hafif ılınınca kabından çıkarıp, üzerine yapım aşamasında ayırdığınız kakaolu sosu dökün ve dilimleyerek servis edin.
- Glutensiz ıslak kek, mutfağınızın en sevilen tariflerinden biri olacak. Afiyet olsun!
Notlar
Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.
Kaynak: http://glutensizmutfak.com/glutensiz-kakaolu-islak-kek/