Glutensiz Kek ve Pastalar, Glutensiz Tarifler

Glutensiz Islak Kek Tarifi

Glutensiz Islak Kek Tarifi

Glutensiz ıslak kek, yoğun bir kıvama sahip, nemli ve lezzetli bir tatlıdır. Geleneksel ıslak kek tariflerinde bulunan buğday ununun yerine çeşitli glutensiz un karışımları kullanılarak hazırlanır. Bu sayede, glutensiz beslenme tercih eden veya glüten intoleransı olan bireyler için harika bir seçenek sunar.

Hazırlık 15 dakika
Pişirme 30 dakika
Porsiyon 4 kişi

Malzemeler
  

Glutensiz Islak Kek Malzemeleri

  • 2 su bardağı glutensiz un
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı süt
  • 1 ½ su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Talimatlar
 

Glutensiz Islak Kek Nasıl Yapılır?

  • Şeker ve yumurtaları krema kıvamı alana kadar karıştırıp yağ, süt ve kakaoyu ilave edin.
  • Mikserden geçirin.
  • Karışımdan bir bardak kenara ayırın.
  • Kalan karışıma un, kabartma tozu, vanilya ekleyerek, karıştırmaya devam edin.
  • Malzemeler tamamen karışınca yağladığınız kek kalıbına alın.
  • Önceden ısıttığınız 180°C’lik fırına sürün ve 30 dakika pişirin.
  • Keki hafif ılınınca kabından çıkarıp, üzerine yapım aşamasında ayırdığınız kakaolu sosu dökün ve dilimleyerek servis edin.
  • Glutensiz ıslak kek, mutfağınızın en sevilen tariflerinden biri olacak. Afiyet olsun!

Notlar

Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.
Kaynak: http://glutensizmutfak.com/glutensiz-kakaolu-islak-kek/

Bir cevap yazın