Islak kekin yalnızca adını duymak bile ağızları sulandırmaya yetiyor. Her lokmasında mutluluk vadeden ıslak keki glutensiz bir şekilde hazırlamak için tarifimize mutlaka göz atmalısınız!
Islak kek yumuşacık kek tabanı ve her daim ıslak olan enfes çikolata sosuyla yediden 70’e rüyaları süslemeyi başarıyor. Her lokmada çocukluğunuzdan bir anı hatırlayacağınız ıslak keki glutensiz bir şekilde hazırlamak istiyorsanız doğru yerdesiniz! Glutensiz tarifler ile çok özlediğiniz lezzetlere kolayca kavuşabilir ve dilediğiniz her tarifi kendi ellerinizle hazırlayabilirsiniz. Hadi, glutensiz ıslak kekin püf noktalarıyla damak çatlatan bir kek yapmaya hemen başlayalım!
Malzemeler
Glutensiz Islak Kek Malzemeleri
- 2 su bardağı glutensiz un
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı süt
- 1 ½ su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Talimatlar
Glutensiz Islak Kek Nasıl Yapılır?
- Bir karıştırma kabının içinde şekeri ve yumurtaları krema kıvamı alana kadar karıştırın. Ardından yağ, süt ve kakaoyu ilave edip mikserle çırpın.
- Karışımdan bir bardak kenara ayırdıktan sonra kalan karışıma un, kabartma tozu ve vanilya ekleyerek karıştırmaya devam edin.
- Bir kek kalıbını iyice yağladıktan sonra karışımı kalıba dökün.
- Kek kalıbını önceden ısıttığınız 180 derecelik fırına sürüp 30 dakika pişirin.
- Keki fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında ılımaya bırakın.
- İlk sıcaklığı çıktıktan sonra keki bir servis tabağına yerleştirebilirsiniz.
- Üzerine yapım aşamasında ayırdığınız kakaolu sosu döküp dilimleyerek servis edin.
- Kolay glutensiz ıslak kek tarifi mutfağınızın en sevilen lezzetlerinden biri olacak. Afiyet olsun!
Birebir aynı tarifi yaptım ve çok güzel oldu teşekkürlerr😋😍