Glutensiz Kek ve Pastalar, Glutensiz Tarifler

Glutensiz Islak Kek Tarifi

Glutensiz Islak Kek Tarifi

Islak kekin yalnızca adını duymak bile ağızları sulandırmaya yetiyor. Her lokmasında mutluluk vadeden ıslak keki glutensiz bir şekilde hazırlamak için tarifimize mutlaka göz atmalısınız!

Islak kek yumuşacık kek tabanı ve her daim ıslak olan enfes çikolata sosuyla yediden 70’e rüyaları süslemeyi başarıyor. Her lokmada çocukluğunuzdan bir anı hatırlayacağınız ıslak keki glutensiz bir şekilde hazırlamak istiyorsanız doğru yerdesiniz! Glutensiz tarifler ile çok özlediğiniz lezzetlere kolayca kavuşabilir ve dilediğiniz her tarifi kendi ellerinizle hazırlayabilirsiniz. Hadi, glutensiz ıslak kekin püf noktalarıyla damak çatlatan bir kek yapmaya hemen başlayalım!

Hazırlık 15 dakika
Pişirme 30 dakika
Porsiyon 4 kişi

Malzemeler
  

Glutensiz Islak Kek Malzemeleri

  • 2 su bardağı glutensiz un
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı süt
  • 1 ½ su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Talimatlar
 

Glutensiz Islak Kek Nasıl Yapılır?

  • Bir karıştırma kabının içinde şekeri ve yumurtaları krema kıvamı alana kadar karıştırın. Ardından yağ, süt ve kakaoyu ilave edip mikserle çırpın.
    Glutensiz Islak Kek Tarifi
  • Karışımdan bir bardak kenara ayırdıktan sonra kalan karışıma un, kabartma tozu ve vanilya ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  • Bir kek kalıbını iyice yağladıktan sonra karışımı kalıba dökün.
  • Kek kalıbını önceden ısıttığınız 180 derecelik fırına sürüp 30 dakika pişirin.
  • Keki fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında ılımaya bırakın.
  • İlk sıcaklığı çıktıktan sonra keki bir servis tabağına yerleştirebilirsiniz.
  • Üzerine yapım aşamasında ayırdığınız kakaolu sosu döküp dilimleyerek servis edin.
  • Kolay glutensiz ıslak kek tarifi mutfağınızın en sevilen lezzetlerinden biri olacak. Afiyet olsun!

Notlar

Kaç Kalori?

Glutensiz ıslak kek kalorisi bir porsiyonda 303 kaloriye denk geliyor. Ancak ıslak kekte kullanılan malzemeler ve kek diliminin boyutu nedeniyle kalori miktarı değişiklik gösterebiliyor.
Not: Çapraz kontaminasyon/bulaşma, gluten bulaşığının glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu nedenle kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.

Bir yanıt yazın