Glutensiz Kek ve Pastalar, Glutensiz Tarifler

Glutensiz Havuçlu Kek Tarifi

Glutensiz Havuçlu Kek Tarifi

Glutensiz havuçlu kek, sağlıklı ve lezzetli bir tatlı alternatifi arayanlar için harika bir seçenektir. Bu tarif, geleneksel kek tariflerinde bulunan buğday ununun yerine glutensiz un karışımlarının kullanıldığı bir versiyonudur. Havuç, keke doğal bir tatlılık ve nemlilik katarak, aynı zamanda vitaminler ve lif açısından zengin bir içerik sunar.

Hazırlık 15 dakika
Pişirme 40 dakika
Porsiyon 4 kişi

Malzemeler
  

Glutensiz Havuçlu Kek Malzemeleri

  • 6-7 adet havuç
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • ¾ su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 ½ su bardağı glutensiz un
  • 2 çay kaşığı çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 çay kaşığı çay kaşığı karbonat
  • ½ çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
  • Ceviz

Talimatlar
 

Glutensiz Havuçlu Kek Nasıl Yapılır?

  • Havuçları ince ince rendeleyin. Yumurta, vanilya, sıvı yağ, süt ve şekeri çırpın.
  • Ardından glutensiz un, kabartma tozu, rendelenmiş limon kabuğu, ceviz, karbonat, tuz, ve tarçını ekleyin.
  • Rendelenmiş havuçları da ilave ederek tüm malzemelerin karışmasını sağlayın.
  • Karışımı kek kalıbına alın ve 180°C’de ısıttığınız fırında 45-50 dakika kadar pişirin.
  • Glutensiz havuçlu kek ile kendinize leziz bir çay keyfi yaşatabilirsiniz.
  • Afiyet olsun!

Notlar

Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.
Kaynak:
http://www.senemileglutensiz.com/glutensiz-havuclu-kek/

Bir cevap yazın