Glutensiz Kek ve Pastalar, Glutensiz Tarifler

Glutensiz Havuçlu Kek Tarifi

Glutensiz Havuçlu Kek Tarifi

Tüm evi saran mis gibi kek kokusu… Her lokmada damakta eşsiz bir tat bırakan havuç ve tarçının uyumu… İştahınızın kabardığını buradan bile görür gibiyiz. Öyleyse, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak glutensiz havuçlu kek tarifimizi hemen denemek için hazırlık vakti!

Glutensiz bir diyete uyabilmek için yemek ve tatlı seçiminde ince eleyip sık dokumak gerekiyor. Müjdemizi isteriz! Glutensiz tarifler sayesinde çay saatlerinizin ideal eşlikçisi olan havuçlu keki hayatınızdan çıkarmak zorunda değilsiniz. Kolay glutensiz havuçlu kek tarifimizle misafirlerinizi kendinize hayran bırakabilir veya mütevazı çay saatlerinde size eşlik edecek lezzetli bir arkadaşa sahip olabilirsiniz. Asla pişman olmayacağınız glutensiz havuçlu kekin püf noktalarını birlikte keşfetmeye ne dersiniz?

Hazırlık 15 dakika
Pişirme 45 dakika
Porsiyon 4 kişi

Malzemeler
  

Glutensiz Havuçlu Kek Malzemeleri Neler?

  • 6-7 adet havuç
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • ¾ su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 2,5 su bardağı glutensiz un
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 çay kaşığı karbonat
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
  • Ceviz

Talimatlar
 

Glutensiz Havuçlu Kek Nasıl Yapılır?

  • Glutensiz havuçlu kek yapımı için havuçları ince ince rendeleyin.
    Glutensiz Havuçlu Kek Tarifi
  • Geniş bir kapta yumurta, vanilya, sıvı yağ, süt ve şekeri çırpın.
  • Ardından glutensiz un, kabartma tozu, rendelenmiş limon kabuğu, ceviz, karbonat, tuz ve tarçın ekleyin.
  • Rendelenmiş havuçları da ilave ederek tüm malzemelerin karışmasını sağlayın.
  • Karışımı kek kalıbına alıp önceden 180 derecede ısıtılan fırında 45-50 dakika kadar pişirin.
  • İşte şimdi glutensiz havuçlu kek ile kendinize leziz bir çay keyfi yaşatabilirsiniz. Afiyet olsun!

Notlar

Kaç Kalori?

Havuçlu kekin 100 gramında 414 kalori bulunuyor. Ancak glutensiz havuçlu kek kalorisinin kullandığınız malzemelere göre değişiklik gösterebileceğini unutmamalısınız.
Not: Çapraz kontaminasyon/bulaşma, gluten bulaşığının glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu nedenle kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.