Çikolatanın tadından ödün vermeden hazırlayabileceğiniz glutensiz çikolatalı brownie tarifimiz, tatlı ihtiyacınızı karşılayacak. Glutensiz brownie şölenine hazırsanız, hadi o zaman tarife geçelim!
Tarifin detayları aşağıdadır:
Malzemeler
Glutensiz Brownie Malzemeleri
- Aldığı kadar glutensiz un
- 2 Su bardağı şeker
- 125 gr. Tereyağı
- 3 Yumurta
- 2 Yemek kaşığı kakao
- 1 Paket vanilya
- 1 Su bardağı ince kıyılmış ceviz
- 250 gr. Bitter Çikolata
Talimatlar
Glutensiz Brownie Nasıl Yapılır?
- Tereyağını ve çikolatayı benmari usulü eritin ve kakaoyu ekleyin.
- Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri krema haline gelene kadar mikserden geçirin.
- Çikolata karışımını ilave edin.
- Glutensiz unu ve vanilyayı da ekleyerek karıştırmaya devam edin.
- Son olarak dövülmüş cevizleri ekleyin ve tüm karışımı yağlı kâğıt serili fırın tepsisine alın.
- Önceden ısıttığınız 180°C’lik fırında 25 dakika kadar pişirin.
- Glutensiz brownie tüketilmeye hazır, afiyet olsun!
Notlar
Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten kalıntısının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.