Glutensiz Tarifler, Glutensiz Tatlı Tarifleri

Glutensiz Brownie Tarifi

Glutensiz Brownie Tarifi

Gerçek tadından ödün vermeden hazırlayabileceğiniz glutensiz çikolatalı brownie tarifimiz, tatlı ihtiyacınızı karşılamak için birebir. Glutensiz brownie şölenine hazırsanız tarifimize geçelim!

Tatlı krizlerinde akla ilk gelen lezzetlerden biri olan brownie, damakta benzersiz bir tat bırakan bitter çikolatası ve kakaolu kekiyle özellikle çikolata tutkunlarının vazgeçilmezi! Glutensiz tarifler ile sofralarımıza geri dönen brownie, geceleri ziyaretimize gelen tatlı krizi perilerinin de yüzünü güldürmeyi başarıyor. Neyse ki hafif bir tarif olan glutensiz brownie kalorisiyle de pişmanlık hissi yaşatmıyor. Mutfak önlüğünü takıp kollarınızı sıvadıysanız glutensiz brownie püf noktalarını birlikte keşfedelim!

Hazırlık 15 dakika
Pişirme 25 dakika
Porsiyon 4 kişi

Malzemeler
  

Glutensiz Brownie Malzemeleri Neler?

  • Aldığı kadar glutensiz un
  • 2 su bardağı şeker
  • 125 gr. tereyağı
  • 3 adet Yumurta
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı ince kıyılmış ceviz
  • 250 gr. bitter çikolata

Talimatlar
 

Glutensiz Brownie Nasıl Yapılır?

  • Glutensiz brownie yapımında öncelikle tereyağını ve çikolatayı benmari usulü eritip ardından kakaoyu ilave edin. Homojen hale gelene kadar karıştırmayı unutmayın.
    Glutensiz Brownie Tarifi
  • Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri krema haline gelene kadar mikserle çırpın.
  • Yumurta ve şeker karışımının üzerine çikolata karışımını ilave edin.
  • Glutensiz unu ve vanilyayı da ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  • Son olarak dövülmüş cevizleri ekleyerek tüm karışımı yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dökün.
  • Brownie’yi önceden 180 derecede ısıtılan fırında 25 dakika kadar pişirin.
  • İşte, kolay glutensiz brownie tarifiniz tüketilmeye hazır, afiyet olsun!

Notlar

Not: Çapraz kontaminasyon/bulaşma, gluten bulaşığının glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu nedenle kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.