Glutensiz Tarifler, Glutensiz Tatlı Tarifleri

Glutensiz Sufle Tarifi

Glutensiz Sufle Tarifi

Hayatınıza tatlı bir dokunuş katmak için evde kolayca hazırlayabileceğiniz glutensiz çikolatalı sufle tarifimizi denemek ister misiniz? Hadi, dışarıda yediklerinizi aratmayacak kolay glutensiz sufle tarifine hemen geçelim!

Fırından yeni çıkmış bir sufle hayal edin. Kaşığı suflenin ortasına daldırdığınız an dumanı tüten çikolata sos akışkan kıvamıyla sizi kendisine çekecek. Daha ilk lokmada çikolatanın verdiği mutluluk tüm bedeninizi saracak. İşte böyle bir lezzete kim hayır diyebilir ki? Ancak glutensiz beslenmeye başladığınızdan beri sufle de dahil olmak üzere pek çok tatlıyı hayatınızdan çıkarmak zorunda kalmış olabilirsiniz. Oysaki glutensiz tarifler ile pastane vitrinlerinde gördüğünüz birçok lezzete yeniden kavuşabilirsiniz. Üstelik hafif bir tatlı olan glutensiz sufle kalorisiyle de tartıda kendinizi kötü hissetmenize yol açmıyor. İşte, glutensiz suflenin tüm detayları bu sayfada!

Hazırlık 15 dakika
Porsiyon 4 kişi

Malzemeler
  

Glutensiz Sufle Malzemeleri Neler?

  • 2 adet yumurta
  • 80 gr bitter Çikolata
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı pirinç unu

Talimatlar
 

Glutensiz Sufle Nasıl Yapılır?

  • Glutensiz sufle yapımında öncelikle tereyağı ve çikolatayı benmari usulü eritin.
    Glutensiz Sufle Tarifi
  • Çikolata ve tereyağı eridikten sonra ocaktan alıp pirinç unu ekleyerek karıştırın.
  • Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri yüksek hızda çırparak köpürtün.
  • Çikolatalı ve unlu karışıma yumurtalı şekeri de ekleyip yağladığınız sufle kalıplarına dökün.
  • Sufleleri önceden ısıtılan 220 derecelik fırında 7 dakika pişirin.
  • Unutmamalısınız ki glutensiz sufle püf noktalarından biri pişme süresi. Glutensiz suflenin akışkan kıvamda olması için pişirme süresine dikkat etmelisiniz.
  • Sütsüz sufleyi servise hazırlarken dilerseniz üzerine çilek dilimleri ekleyebilirsiniz.
  • Evde pudra şekeri yoksa toz şekeri blender’dan geçirerek suflelerin üzerine serpebilirsiniz.
  • Glutensiz çikolatalı sufleyi sıcak sıcak tüketmelisiniz.
  • Lezzetli ve bir o kadar kolay glutensiz sufle tarifimiz hazır. Herkese afiyet olsun!

Notlar

Not: Çapraz kontaminasyon/bulaşma, gluten bulaşığının glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu nedenle kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.