Tadı ve yapılışı krem karameli andıran, leziz Fransız tatlısı Creme Brulee tarifimizin tadına doyamayacaksınız. Gluten içermeyen krem brule tarifi ile ağzınızı tatlandırmaya var mısınız?
Tarifin detayları aşağıdadır:
Malzemeler
Creme Brulee (Krem Brule) Malzemeleri
- 5 Adet yumurta sarısı
- 5 Yemek kaşığı toz şeker
- 2.5 Yemek kaşığı tereyağı
- 1 Su bardağı krema
- Yarım su bardağı süt
- 1 Paket vanilya
Creme Brulee (Krem Brule) Karameli için
- 4 yemek kaşığı esmer şeker
Talimatlar
Creme Brulee Nasıl Yapılır?
- Tereyağınızı oda sıcaklığında bekletin.
- Yumurta sarısı, toz şeker ve vanilyayı büyük bir kapta karıştırın.
- Kısık ateşte sütü ve kremayı ısıtın.
- Kaynamaya yakınken ateşten alın ve 10 dakika dinlenmesine izin verin.
- Ardından yumurtalı karışıma ağır ağır ekleyip hızla çırpın.
- Tereyağını da ekleyerek 1-2 dakika kadar daha karıştırın ve mini fırın kaplarına eşit olarak paylaştırın.
- Fırın kaplarını geniş bir fırın tepsisine dizin, tepsinin tabanına 1 parmağı geçmeyecek kadar su ekleyin.
- Kullandığınız kapların yeterince derin olduğundan emin olun ki pişirme sırasında dipte kaynayan su tatlılara temas etmesin.
- Tepsiyi üzerindeki tatlılarla beraber 120°C’de ısıttığınız fırına yerleştirin ve 40 dakika kadar pişirin.
- Tatlıları fırından çıkarıp, ılınmalarını bekleyerek buzdolabına yerleştirin.
- Soğuyan tatlıları servis etmeden önce üzerlerine esmer şeker serpiştirin ve pürmüzle yakarak karamelize bir kıvam almasını sağlayın.
- Krem karamel tadında krem brule servise hazır.
- Not: Eğer evinizde pürmüz bulunmuyorsa onun yerine fırınınızın ızgarasını da kullanabilirsiniz.
Notlar
Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten kalıntısının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.