Glutensiz Tarifler, Glutensiz Tatlı Tarifleri

Glutensiz Krem Brule Tarifi

Glutensiz Krem Brule Tarifi

Tadı ve yapılışı krem karameli andıran leziz Fransız tatlısı krem brule’nin lezzetine doymak mümkün değil. Peki ya bir sonraki öğününüzün sonunda doyumsuz bir lezzet şölenine daha çıkmaya var mısınız? Kolay glutensiz krem brule tarifimizi deneyin!

Krem brule’nin adı dahi damaklarda lezzetli bir melodi bırakmayı başarıyor. Karamelin sert kabuğunun altında yatan pürüzsüz vanilya lezzetli her kaşıkta eşsiz bir deneyim sunuyor. Krem brule böylesine lezzetli olunca glutensiz tarifler serimize bu tatlıyı da eklemeye karar verdik. Dilerseniz glutensiz krem brule püf noktalarına göz atarak herkesin damağını çatlatacak o tarifi yapmaya koyulalım!

Hazırlık 40 dakika
Porsiyon 4 kişi

Malzemeler
  

Glutensiz Krem Brule Malzemeleri Neler?

  • 5 adet yumurta sarısı
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 2.5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı krema
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 paket vanilya

Krem brule karameli için:

  • 4 yemek kaşığı esmer şeker

Talimatlar
 

Glutensiz Krem Brule Nasıl Yapılır?

  • Glutensiz krem brule yapımı için öncelikle tereyağını oda sıcaklığında bekletin.
    Glutensiz Krem Brule Tarifi
  • Bu sırada yumurta sarısı, toz şeker ve vanilyayı büyük bir kapta karıştırın.
  • Kısık ateşte sütü ve kremayı ısıtın.
  • Krema kaynamaya yakınken ateşten alıp 10 dakika kadar dinlendirin.
  • Ardından kremayı yumurtalı karışıma ağır ağır ekleyip hızlıca çırpın.
  • Bu karışıma tereyağını da ekleyerek 1-2 dakika kadar daha karıştırıp mini fırın kaplarına eşit olarak paylaştırın.
  • Fırın kaplarını geniş bir fırın tepsisine dizin ve tepsinin tabanına bir parmağı geçmeyecek kadar su ekleyin.
  • Ancak kullandığınız kapların yeterince derin olduğundan emin olmalısınız. Nitekim pişirme sırasında dipte kaynayan su tatlılara temas etmemeli.
  • Tepsiyi üzerindeki tatlılarla beraber 120 derecede önceden ısıtılan fırına yerleştirin ve 40 dakika kadar pişirin.
  • Tatlıları fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  • Ardından buzdolabına yerleştirin.
  • Soğuyan tatlıları servis etmeden önce üzerlerine esmer şeker serpiştirip pürmüzle yakarak karamelize bir kıvam almasını sağlayın.
  • İşte, krem karamel tadında krem brule servise hazır, afiyet olsun!

Notlar

Eğer evinizde pürmüz bulunmuyorsa onun yerine fırınınızın ızgarasını da kullanabilirsiniz. Glutensiz krem brule kalorisini ise şeker yerine doğal tatlandırıcılar tercih ederek düşürebilirsiniz.
Not: Çapraz kontaminasyon/bulaşma, gluten bulaşığının glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu nedenle kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.