Glutensiz krem brule yapımı için öncelikle tereyağını oda sıcaklığında bekletin.
Bu sırada yumurta sarısı, toz şeker ve vanilyayı büyük bir kapta karıştırın.
Kısık ateşte sütü ve kremayı ısıtın.
Krema kaynamaya yakınken ateşten alıp 10 dakika kadar dinlendirin.
Ardından kremayı yumurtalı karışıma ağır ağır ekleyip hızlıca çırpın.
Bu karışıma tereyağını da ekleyerek 1-2 dakika kadar daha karıştırıp mini fırın kaplarına eşit olarak paylaştırın.
Fırın kaplarını geniş bir fırın tepsisine dizin ve tepsinin tabanına bir parmağı geçmeyecek kadar su ekleyin.
Ancak kullandığınız kapların yeterince derin olduğundan emin olmalısınız. Nitekim pişirme sırasında dipte kaynayan su tatlılara temas etmemeli.
Tepsiyi üzerindeki tatlılarla beraber 120 derecede önceden ısıtılan fırına yerleştirin ve 40 dakika kadar pişirin.
Tatlıları fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
Ardından buzdolabına yerleştirin.
Soğuyan tatlıları servis etmeden önce üzerlerine esmer şeker serpiştirip pürmüzle yakarak karamelize bir kıvam almasını sağlayın.
İşte, krem karamel tadında krem brule servise hazır, afiyet olsun!