Glutensiz Tarifler, Glutensiz Tatlı Tarifleri

Glutensiz Ev Yapımı Çilekli Dondurma Tarifi

Glutensiz Ev Yapımı Çilekli Dondurma Tarifi

Glutensiz beslenirken de çilekli dondurmanın keyfini çıkarmak mümkün! Evde kolaylıkla yapabileceğiniz glutensiz çilekli dondurma tarifimiz yaz sıcaklarında içinizi serinletecek!

Yaz mevsiminin habercisi olan çilekli dondurma, günün yorgunluğunu atmak ve sadece o anın tadını çıkarmak için birebir. Gluten hassasiyeti ve çölyak hastası olan birçok kişi dışarıda dondurma keyfine ara vermek mecburiyetinde kalabiliyor. Ancak glutensiz tarifler sayesinde çilekli dondurma keyfine evde de devam etmek mümkün. Gelin, kolay glutensiz ev yapımı çilekli dondurma tarifi nasıl yapılır birlikte inceleyelim!

Hazırlık 40 dakika
Porsiyon 4 kişi

Malzemeler
  

Glutensiz Ev Yapımı Çilekli Dondurma Malzemeleri Nelerdir?

  • 2 Kase çilek
  • ¼ Su bardağı glutensiz süzme yoğurt
  • 2-3 Yemek kaşığı bal
  • 2-3 Yemek kaşığı limon suyu

Talimatlar
 

Glutensiz Ev Yapımı Çilekli Dondurma Nasıl Yapılır?

  • Glutensiz ev yapımı çilekli dondurma yapımına öncelikle 2 kase çileği doğrayarak başlayın.
    Glutensiz Ev Yapımı Çilekli Dondurma Tarifi
  • Doğradığınız çileklerin üzerine 1 su bardağının 4’te 1’i kadar glutensiz süzme yoğurt, 2-3 yemek kaşığı bal ve 2-3 yemek kaşığı limon suyunu ekleyin.
  • Karışımı bir blender yardımıyla püre haline getirin.
  • Hazırlanan püreyi dilediğiniz şekildeki kalıplara döktükten sonra dondurucuda bir gece bekletin.
  • İşte, nefis çilekli dondurmanız keyifle tüketmeniz için hazır. Afiyet olsun!

Notlar

Püf Nokta

Glutensiz ev yapımı çilekli dondurma püf noktalarından biri de limon suyu. Tarife ekleyeceğiniz 2-3 yemek kaşığı limon suyuyla tatlı ve ekşi dengesini kusursuz şekilde ayarlayabilirsiniz.

Kaç Kalori?

Dışarıda satılan 1 top çilekli dondurma 96 kaloriye denk geliyor. Ancak glutensiz ev yapımı çilekli dondurma kalorisi evde kullandığınız malzemelere göre değişiklik gösterebiliyor.
Not: Çapraz kontaminasyon/bulaşma, gluten bulaşığının glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu nedenle kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.