Glutensiz beslenirken de dondurmanın keyfini çıkarmak mümkün! Evde kolaylıkla yapabileceğiniz bu çilekli dondurma tarifimiz, yaz sıcaklarında içinizi serinletecek!
Evde glutensiz çilekli dondurma yapmak, yaz aylarında ferahlamak isteyen herkes için mükemmel bir seçenektir. Bu lezzetli dondurma, glütensiz yoğurt ve doğal çilekler kullanılarak kolayca hazırlanabilir. İnce bir kıvamda dondurulmuş çilekler, kremsi bir yapıya sahip olan glutensiz dondurma bazıyla birleşerek nefis bir tat elde edilir. Hem çileklerin taze ve tatlı aromasını hissetmek hem de glüten içermeyen bir tatlıyı deneyimlemek isteyenler için bu ev yapımı glutensiz çilekli dondurma tam bir lezzet şöleni sunar.
Malzemeler
Evde Glutensiz Çilekli Dondurma Malzemeleri
- 2 Kase çilek
- ¼ Su bardağı glutensiz süzme yoğurt
- 2-3 Yemek kaşığı bal
- 2-3 Yemek kaşığı limon suyu
Talimatlar
Evde Glutensiz Çilekli Dondurma Nasıl Yapılır?
- 2 kase çileğinizi doğrayın.
- Doğradığınız çileklerin üzerine ¼ su bardağı glutensiz süzme yoğurt, 2-3 yemek kaşığı bal ve 2-3 yemek kaşığı limon suyunu ekleyip, karışım homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Karışımı bir blender yardımıyla püre haline getirin.
- Hazırlanan püreyi dilediğiniz şekildeki kalıplara dökün ve dondurucuda bir gece bekletin.
- Nefis dondurmanız, keyifle tüketmeniz için hazır! Afiyet olsun.
Notlar
Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten kalıntısının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.