Glutensiz beslenirken de çilekli dondurmanın keyfini çıkarmak mümkün! Evde kolaylıkla yapabileceğiniz glutensiz çilekli dondurma tarifimiz yaz sıcaklarında içinizi serinletecek!
Yaz mevsiminin habercisi olan çilekli dondurma, günün yorgunluğunu atmak ve sadece o anın tadını çıkarmak için birebir. Gluten hassasiyeti ve çölyak hastası olan birçok kişi dışarıda dondurma keyfine ara vermek mecburiyetinde kalabiliyor. Ancak glutensiz tarifler sayesinde çilekli dondurma keyfine evde de devam etmek mümkün. Gelin, kolay glutensiz ev yapımı çilekli dondurma tarifi nasıl yapılır birlikte inceleyelim!
Malzemeler
Glutensiz Ev Yapımı Çilekli Dondurma Malzemeleri Nelerdir?
- 2 Kase çilek
- ¼ Su bardağı glutensiz süzme yoğurt
- 2-3 Yemek kaşığı bal
- 2-3 Yemek kaşığı limon suyu
Talimatlar
Glutensiz Ev Yapımı Çilekli Dondurma Nasıl Yapılır?
- Glutensiz ev yapımı çilekli dondurma yapımına öncelikle 2 kase çileği doğrayarak başlayın.
- Doğradığınız çileklerin üzerine 1 su bardağının 4’te 1’i kadar glutensiz süzme yoğurt, 2-3 yemek kaşığı bal ve 2-3 yemek kaşığı limon suyunu ekleyin.
- Karışımı bir blender yardımıyla püre haline getirin.
- Hazırlanan püreyi dilediğiniz şekildeki kalıplara döktükten sonra dondurucuda bir gece bekletin.
- İşte, nefis çilekli dondurmanız keyifle tüketmeniz için hazır. Afiyet olsun!