Hem hafif hem de glutensiz bir tatlı arıyorsanız, glutensiz muhallebi tarifine bir şans verebilirsiniz! Sütlü tatlılar arasında öne çıkan muhallebi, gluten içermeyen tarifiyle gluten hassasiyeti olan kişiler için harika bir alternatif oluyor.
Glutensiz un ile yapabileceğiniz en kolay tariflerden biri olan muhallebi, tatlı ihtiyacınızı hafifçe giderirken damaklarınızda güzel bir tat bırakacak. Yalnızca birkaç malzemeden oluşan ve dakikalar içerisinde servise hazır hale gelebilen bu tarif, tatlı krizlerinizde ya da sürpriz konuklarınız geldiğinde kurtarıcı bir tarif olabiliyor. Peki glutensiz muhallebi nasıl yapılır? Hadi,glutensiz tarifler içinde yer alan kolay glutensiz muhallebi tarifi için sizleri yazımızın devamına alalım!
Malzemeler
Glutensiz Muhallebi Malzemeleri Neler?
- 1 su bardağı pirinç unu
- ½ su bardağı mısır nişastası
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 fiske tuz
Talimatlar
Glutensiz Muhallebi Nasıl Yapılır?
- Glutensiz muhallebi yapımı için öncelikle tencerede sütü kaynatın ve üzerine şeker ilave ederek karıştırın.
- Ayrı bir kapta pirinç unu ve mısır nişastasını suyla çözün.
- Kaynayan sütten birkaç kaşık alıp, erittiğiniz un karışımına katın.
- Arından unlu karışımı sütün içerisine yavaşça ekleyin. Bu işlemi yaparken bir yandan karıştırmaya devam edin.
- Muhallebinin içinde topak kalmayana kadar karıştırıp, ocaktan alın.
- Glutensiz muhallebiyi sıcakken ufak kaselere alın ve soğuyunca servis edin.
- Dilerseniz servis etmeden önce üzerini tarçın veya fıstıkla süsleyebilirsiniz.
- Glutensiz sütlü tatlılardan muhallebi hem lezzeti hem de pratik hazırlık aşamasıyla favorilerden biri olacak. Şimdiden afiyet olsun!