Glutensiz Tarifler, Glutensiz Tatlı Tarifleri

Glutensiz Muhallebi Tarifi

Glutensiz Muhallebi Tarifi

Glutensiz muhallebi tarifi, süt, şeker, nişasta ve vanilya gibi basit malzemelerle kolaylıkla hazırlanabilen bir tatlıdır. Glutensiz nişasta kullanarak yapılan bu tarif, glüten intoleransı veya hassasiyeti olan bireyler için ideal bir seçenektir.

Kaynak:
https://www.egeglutensiz.com/glutensiz-muhallebi-tarifi

Hazırlık 15 dakika
Pişirme 30 dakika
Porsiyon 4 kişi

Malzemeler
  

Glutensiz Muhallebi Malzemeleri

  • 1 su bardağı pirinç unu
  • ½ su bardağı mısır nişastası
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 fiske tuz

Talimatlar
 

Glutensiz Muhallebi Nasıl Yapılır?

  • Tencerede sütü kaynatın ve şeker ilave edin.
  • Ayrı bir kapta pirinç unu ve mısır nişastasını suyla karıştırın.
  • Kaynayan sütten birkaç kaşık alıp, erittiğiniz un karışımına katın.
  • Kaynayan süte unlu karışımı yavaşça eklerken, bir yandan karıştırmaya devam edin. Muhallebinin içinde topak kalmayana kadar karıştırıp, ocaktan alın.
  • Sıcakken ufak kaselere alın ve soğuyunca servis edin.
  • Dilerseniz üzerine tarçın ekleyebilirsiniz. Glutensiz sütlü tatlılardan muhallebi, hem lezzeti hem de pratik hazırlık aşamasıyla favorilerden biri olacak.

Notlar

Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.
Kaynak: https://www.egeglutensiz.com/glutensiz-muhallebi-tarifi

Bir cevap yazın