Glutensiz Tarifler, Glutensiz Tatlı Tarifleri

Glutensiz Muhallebi Tarifi

Glutensiz Muhallebi Tarifi

Hem hafif hem de glutensiz bir tatlı arıyorsanız, glutensiz muhallebi tarifine bir şans verebilirsiniz! Sütlü tatlılar arasında öne çıkan muhallebi, gluten içermeyen tarifiyle gluten hassasiyeti olan kişiler için harika bir alternatif oluyor.

Glutensiz un ile yapabileceğiniz en kolay tariflerden biri olan muhallebi, tatlı ihtiyacınızı hafifçe giderirken damaklarınızda güzel bir tat bırakacak. Yalnızca birkaç malzemeden oluşan ve dakikalar içerisinde servise hazır hale gelebilen bu tarif, tatlı krizlerinizde ya da sürpriz konuklarınız geldiğinde kurtarıcı bir tarif olabiliyor. Peki glutensiz muhallebi nasıl yapılır? Hadi,glutensiz tarifler içinde yer alan kolay glutensiz muhallebi tarifi için sizleri yazımızın devamına alalım! 

Hazırlık 15 dakika
Pişirme 30 dakika
Porsiyon 4 kişi

Malzemeler
  

Glutensiz Muhallebi Malzemeleri Neler?

  • 1 su bardağı pirinç unu
  • ½ su bardağı mısır nişastası
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 fiske tuz

Talimatlar
 

Glutensiz Muhallebi Nasıl Yapılır?

  • Glutensiz muhallebi yapımı için öncelikle tencerede sütü kaynatın ve üzerine şeker ilave ederek karıştırın.
    Glutensiz Muhallebi Tarifi
  • Ayrı bir kapta pirinç unu ve mısır nişastasını suyla çözün.
  • Kaynayan sütten birkaç kaşık alıp, erittiğiniz un karışımına katın.
  • Arından unlu karışımı sütün içerisine yavaşça ekleyin. Bu işlemi yaparken bir yandan karıştırmaya devam edin.
  • Muhallebinin içinde topak kalmayana kadar karıştırıp, ocaktan alın.
  • Glutensiz muhallebiyi sıcakken ufak kaselere alın ve soğuyunca servis edin.
  • Dilerseniz servis etmeden önce üzerini tarçın veya fıstıkla süsleyebilirsiniz.
  • Glutensiz sütlü tatlılardan muhallebi hem lezzeti hem de pratik hazırlık aşamasıyla favorilerden biri olacak. Şimdiden afiyet olsun!

Notlar

Kaç Kalori?

“Glutensiz muhallebi kalori miktarı nedir?” diye sorduğunuzu da duyar gibiyiz. Bir porsiyon glutensiz muhallebi yaklaşık 338 kaloriye denk geliyor.
Not: Çapraz kontaminasyon/bulaşma, gluten kalıntısının glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.