Glutensiz Tatlı Tarifleri

Glutensiz Muhallebi Pastası

Malzemeler
  
  • 2 Paket Eti Pronot Glutensiz Portakallı Kurabiye
  • 500 ml. Süt
  • 100 gr. Şeker (1/2 Su Bardağı kadar)
  • 3 YK. Pirinç unu
  • 2 YK. Mısır Nişastası
  • ½ paket vanilin
  • 1 ÇK portakal kabuğu rendesi
  • 2 YK tereyağ
  • Süslemek için, orman meyveleri.
Talimatlar
 
  • Süt, şeker, pirinç unu ve mısır nişastasını derin bir tencereye alıp, orta ateşte, sürekli karıştırarak pişirin.
  • Muhallebi koyulaşırken, vanilin ve portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırın.
  • Muhallebi pişince tereyağını ekleyip iyice karıştırın.
  • Derin bir kaba Eti Pronot Portakallı Kurabiye’leri hafif iri parçalar halinde ufalayın ve muhallebiyi üzerine dökün.
  • İstediğiniz formda cam bir kabı (kare, dikdörtgen vb.) hafif sıvıyağ ile yağlayıp, muhallebili karışımı oraya alıp, soğuyana kadar tezgâhta, soğuduktan sonra en az 2 saat dondurucuda dinlendirin.
  • Çıkardıktan sonra dilerseniz orman meyveleriyle süsleyip servis edin.