Glutensiz muhallebi yapımı için öncelikle tencerede sütü kaynatın ve üzerine şeker ilave ederek karıştırın.
Ayrı bir kapta pirinç unu ve mısır nişastasını suyla çözün.
Kaynayan sütten birkaç kaşık alıp, erittiğiniz un karışımına katın.
Arından unlu karışımı sütün içerisine yavaşça ekleyin. Bu işlemi yaparken bir yandan karıştırmaya devam edin.
Muhallebinin içinde topak kalmayana kadar karıştırıp, ocaktan alın.
Glutensiz muhallebiyi sıcakken ufak kaselere alın ve soğuyunca servis edin.
Dilerseniz servis etmeden önce üzerini tarçın veya fıstıkla süsleyebilirsiniz.
Glutensiz sütlü tatlılardan muhallebi hem lezzeti hem de pratik hazırlık aşamasıyla favorilerden biri olacak. Şimdiden afiyet olsun!