Bir karıştırma kabının içinde şekeri ve yumurtaları krema kıvamı alana kadar karıştırın. Ardından yağ, süt ve kakaoyu ilave edip mikserle çırpın.
Karışımdan bir bardak kenara ayırdıktan sonra kalan karışıma un, kabartma tozu ve vanilya ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Bir kek kalıbını iyice yağladıktan sonra karışımı kalıba dökün.
Kek kalıbını önceden ısıttığınız 180 derecelik fırına sürüp 30 dakika pişirin.
Keki fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında ılımaya bırakın.
İlk sıcaklığı çıktıktan sonra keki bir servis tabağına yerleştirebilirsiniz.
Üzerine yapım aşamasında ayırdığınız kakaolu sosu döküp dilimleyerek servis edin.
Kolay glutensiz ıslak kek tarifi mutfağınızın en sevilen lezzetlerinden biri olacak. Afiyet olsun!