Soğuk günlerde içinizi leziz bir tarhana çorbasıyla ısıtmak istiyor, ancak gluten hassasiyetinizden dolayı bu lezzeti beslenme düzeninize dahil edemiyor musunuz? O zaman glutensiz tarhana tarifini mutlaka keşfetmelisiniz!
İçerisinde gluten proteini içermeyen malzemelerden oluşan kolay glutensiz tarhana tarifi, geleneksel tarhana çorbasının tadını aratmayacak, emin olabilirsiniz. Acısı, baharatları ve yoğun kıvamıyla damaklarınızda iz bırakacak glutensiz tarhana çorbası, glutensiz tarifler arasında akşam yemekleriniz için sizlere harika bir alternatif olmaya hazır. Öyleyse hadi, glutensiz tarhana nasıl yapılır yakından bakalım!
Malzemeler
Glutensiz Tarhana Malzemeleri Nelerdir?
- 4 kuru soğan
- 3 kırmızı biber
- 4 yeşil biber
- 2 adet domates
- 1 kase nohut
- 1 kase kuru fasulye
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- Pirinç unu
- Domates salçası
- Kuru nane
- Karabiber
- Kaya tuzu
Talimatlar
Glutensiz Tarhana Nasıl Yapılır?
- Glutensiz tarhana yapımı için nohut ve fasulyeleri 48 saat boyunca suda bekletin ve 12 saatte bir suyunu değiştirin.
- Bekleme süresinin ardından bakliyatları haşlayın.
- Kırmızı mercimeği yıkayıp, ayrı bir tencere içerisinde biraz suyla haşlayın.
- Nohut, fasulye ve kırmızı mercimeği bir araya getirin, kaya tuzu ekleyerek karıştırın.
- Glutensiz tarhana çorbası malzemeleri arasında yer alan tüm sebzeleri blender’dan geçirip, karışıma ekleyin.
- Karışım koyu bir kıvam alana kadar pirinç unu ilave edin. Bu süreçte karışımı sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin.
- Kıvam alan karışımı küçük parçalara bölerek temiz bir bezin üstüne serin. Bu şekilde üç gün kurutun.
- Kuruttuğunuz malzemeyi robottan geçirip un haline getirin ve üç gün daha un halinde kurutun. Bu aşamada tarhananın iyice kuruduğundan emin olmanız oldukça önemli. Çünkü son kurutma işlemi tarhananın uzun süre bozulmamasını sağlayacak.
- Tamamen kuruduktan sonra glutensiz tarhananız hazır! Dilediğiniz zaman su ya da sütle seyreltip, çorbasını yapabilirsiniz. Afiyet olsun!