Glutensiz Tarifler, Glutensiz Yemek Tarifleri

Glutensiz Tarhana Tarifi

Glutensiz Tarhana Tarifi

Glutensiz tarhana tarifi, geleneksel bir lezzeti gluten içermeyen bir versiyonuyla sunmayı hedefleyenler için harika bir seçenektir. Bu tarif, besleyici malzemeleri ve doğal aromalarıyla klasik tarhana tadını yakalamak isteyen herkesin beğenisini kazanacaktır. Glutensiz unlar, pirinç unu, mısır unu veya başka alternatif unlar kullanılarak tarhananın kıvamı ve dokusu mükemmel şekilde elde edilir. İçerisine eklenen sebzeler, baharatlar ve otlar ise tarhanaya zengin bir tat ve aroma katmaktadır. Glutensiz tarhana, soğuk kış günlerinde enerji veren ve bağışıklık sistemini destekleyen bir çorba alternatifi olarak tercih edilebilir. Kendi evinizde hazırlayacağınız bu glutensiz tarhana ile geleneksel lezzetleri yaşayabilir ve sağlıklı bir şekilde tüketebilirsiniz.

Hazırlık 30 dakika
Pişirme 15 dakika
Porsiyon 4 kişi

Malzemeler
  

Glutensiz Tarhana Malzemeleri

  • 4 kuru soğan
  • 3 kırmızı biber
  • 4 yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1 kase nohut
  • 1 kase kuru fasulye
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • Pirinç unu
  • Domates salçası
  • Kuru nane
  • Karabiber
  • Kaya tuzu

Talimatlar
 

Glutensiz Tarhana Nasıl Yapılır?

  • Nohut ve fasulyeleri 48 saat boyunca suda bekletin ve 12 saatte bir suyunu değiştirin; bekleme süresinin sonunda haşlayın.
  • Kırmızı mercimeği yıkayıp, biraz suyla haşlayın.
  • Nohut, fasulye ve kırmızı mercimeği bir araya getirin, kaya tuzu ekleyerek karıştırın.
  • Sebzeleri mikserden geçirip, karışıma ekleyin.
  • Karışım koyu bir kıvam alana kadar pirinç unu ilave edin.
  • Küçük parçalara bölerek temiz bir bezin üstüne serin.
  • Bu şekilde 3 gün kurutun.
  • Kuruttuğunuz malzemeyi robottan geçirip un haline getirin ve üç gün daha un halinde kurutun.
  • Son kurutma işlemi, tarhananın uzun süre bozulmamasını sağlayacak.
  • Glutensiz tarhananız hazır. Dilediğiniz zaman su ya da sütle seyreltip, çorbasını yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Notlar

Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.
Kaynak: http://ekemis.com/glutensiz-kazeinsiz-tarhana/

Bir cevap yazın