Glutensiz tarhana yapımı için nohut ve fasulyeleri 48 saat boyunca suda bekletin ve 12 saatte bir suyunu değiştirin.
Bekleme süresinin ardından bakliyatları haşlayın.
Kırmızı mercimeği yıkayıp, ayrı bir tencere içerisinde biraz suyla haşlayın.
Nohut, fasulye ve kırmızı mercimeği bir araya getirin, kaya tuzu ekleyerek karıştırın.
Glutensiz tarhana çorbası malzemeleri arasında yer alan tüm sebzeleri blender’dan geçirip, karışıma ekleyin.
Karışım koyu bir kıvam alana kadar pirinç unu ilave edin. Bu süreçte karışımı sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin.
Kıvam alan karışımı küçük parçalara bölerek temiz bir bezin üstüne serin. Bu şekilde üç gün kurutun.
Kuruttuğunuz malzemeyi robottan geçirip un haline getirin ve üç gün daha un halinde kurutun. Bu aşamada tarhananın iyice kuruduğundan emin olmanız oldukça önemli. Çünkü son kurutma işlemi tarhananın uzun süre bozulmamasını sağlayacak.
Tamamen kuruduktan sonra glutensiz tarhananız hazır! Dilediğiniz zaman su ya da sütle seyreltip, çorbasını yapabilirsiniz. Afiyet olsun!