Glutensiz beslenenler spagetti yiyemez diyenlere aldırmayın. Dilerseniz evinizde çok kolay bir şekilde glutensiz spagetti yapabilirsiniz. Hem de kabakla! Peki, glutensiz kabak spagetti nasıl yapılır? Hadi, keşfedin!
Evde kabak spagetti yapmak isteyenler için domates soslu harika bir reçetemiz var! Hem spagetti hem de kabak severler bu glutensiz tarif tam size göre. Akşam yemeği tercihlerinize bambaşka bir boyut kazandıracak ve glutensiz tarifler listenize farklı bir seçenek eklemenizi sağlayacak glutensiz kabak spagetti tarifi, bize kalırsa fazlasıyla hoşunuza gidecek! Öyleyse kolay glutensiz kabak spagetti tarifi için mutfağa girmeye hazırlanın!
Malzemeler
Glutensiz Kabak Spagetti Malzemeleri Neler?
- 3 adet kabak
- 2 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı fesleğen
Talimatlar
Evde Kabak Spagetti Nasıl Yapılır?
- Glutensiz kabak spagetti yapımı için 3 adet orta boy kabağın kabuklarını soyup, dikey ince dilimler halinde kesin.
- Kestiğiniz kabakları çubuk spagettiye benzer uzun parçalara bölün.
- Orta büyüklükte bir tavaya 1 kaşık zeytinyağı ekleyin.
- Hazırladığınız kabak dilimlerini tavada 4 dakika pişirin.
- Kabakların olması gerekenden fazla yumuşamaması için tavada 4-5 dakikadan uzun tutmamaya özen gösterin.
- Kabak spagettinize ekstra lezzet katmak için küçük bir tencereye domates ve sarımsakları rendeleyin.
- Zeytinyağı, fesleğen, tuz ve karabiber ekleyip 5 dakika pişirin.
- Hazırladığınız sos ile zenginleştirdiğiniz domates soslu kabak spagettiniz servise hazır! Dilerseniz üzerine glutensiz yoğurt ekleyerek tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!