Glutensiz ve lezzetli bir öğün arayışında olanlar için harika bir alternatifimiz var! Karnabaharın ve zerdeçalın eşsiz uyumu ile hazırlanan glutensiz karnabahar pilavı tarifimize bayılacaksınız!
Tarifin detayları aşağıdadır:
Malzemeler
Glutensiz Karnabahar Pilavı Malzemeleri
- 2 kase karnabahar
- 1 adet havuç
- 4 adet yeşil biber
- 3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Talimatlar
Glutensiz Karnabahar Pilavı Nasıl Yapılır?
- Bu leziz pilavı hazırlamak için öncelikle 2 kase karnabaharı çiğ haliyle rondodan geçirin.
- Tencerede 2 yemek kaşığı tereyağını eritin.
- Erittiğiniz tereyağına önce rendelediğiniz havuçları, ardından biberleri ekleyerek kavurmaya başlayın.
- 2-3 diş sarımsağı incecik doğrayarak karışıma ilave edin.
- Rondodan geçirdiğiniz karnabaharı ve baharatlarınızı tencereye kavurmaya devam edin. Bu glutensiz karnabahar pilavı bildiğimiz pilavlara pek benzemiyor. Bu nedenle pilavınıza ekstra su eklemeyin.
- Pişen karnabahar pilavınızı, demlenmesi için 10 dakika kadar bekleterek servis edebilirsiniz.
- Karnabahar ile hazırlanan bu glutensiz pilav, hafifliği ve doyuruculuğu ile öğünlerinizin vazgeçilmezi olacak.
Notlar
Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten kalıntısının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.