Glutensiz Tarifler, Glutensiz Yemek Tarifleri

Glutensiz Karnabahar Pilavı Tarifi

Glutensiz Karnabahar Pilavı Tarifi

Glutensiz beslenenlerin pilav seçeneklerine yeni bir alternatif ekliyoruz: Glutensiz karnabahar pilavı tarifi! Karnabahar ile yapabileceğiniz en kolay ve pratik tatlardan biri olan glutensiz karnabahar pilavı, lezzetli ve doyurucu bir öğün olarak hayatınıza tat katacak! Hadi, glutensiz karnabahar pilavı nasıl yapılır öğrenelim! 

Glutensiz ve lezzetli bir öğün arayışında olanlar için kolay glutensiz karnabahar pilavı tarifi harika bir seçenek! Karnabaharın ve zerdeçalın eşsiz uyumu ile hazırlanan glutensiz karnabahar pilavı tarifimize bayılacaksınız. Hatta glutensiz karnabahar pilavi malzemelerini sürekli tazeleyerek haftada birkaç kez bu yemeği pişireceğinizden eminiz! O halde glutensiz tarifler arasında yerini alan bu lezzetin yapılışınıza yakından bakalım! 

Hazırlık 15 dakika
Porsiyon 4 kişi

Malzemeler
  

Glutensiz Karnabahar Pilavı Malzemeleri Neler?

  • 2 kase karnabahar
  • 1 adet havuç
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Talimatlar
 

Glutensiz Karnabahar Pilavı Nasıl Yapılır?

  • Glutensiz karnabahar pilavı yapımı için öncelikle 2 kase karnabaharı çiğ haliyle rondodan geçirin.
    Glutensiz Karnabahar Pilavı Tarifi
  • Ardından havuçları rendeleyin ve biberleri ince ince kıyarak bir kenara alın.
  • Bir tencere içerisinde 2 yemek kaşığı tereyağını eritin.
  • Erittiğiniz tereyağına önce rendelediğiniz havuçları, ardından biberleri ekleyerek kavurmaya başlayın.
  • 2-3 diş sarımsağı incecik doğrayarak karışıma ilave edin.
  • Rondodan geçirdiğiniz karnabaharı ve baharatlarınızı tencereye alın kavurmaya devam edin.
  • Bu glutensiz karnabahar pilavı bildiğimiz pilavlara pek benzemiyor. Bu nedenle pilavınıza ekstra su eklemeyin.
  • Pişen karnabahar pilavınızı, demlenmesi için 10 dakika kadar bekleterek servis edebilirsiniz. Karnabahar ile hazırlanan bu glutensiz pilav, hafifliği ve doyuruculuğu ile öğünlerinizin vazgeçilmezi olacak. Afiyet olsun!

Notlar

Püf Noktalar

Karnabahar pilavı yaparken pilavın çok lapa olmaması için karnabaharları çok ince olmayacak şekilde rondodan geçirmeye özen gösterin. Bununla birlikte, damak tadınıza göre tarifine başka baharatlar ekleyebilirsiniz.

Kaç Kalori?

Glutensiz karnabahar pilavının kalori miktarı malzemelere bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Ancak bir porsiyon glutensiz karnabahar pilavı ortalama olarak 60 kaloriye denk geliyor.
Not: Çapraz kontaminasyon/bulaşma, gluten kalıntısının glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.