Glutensiz beslenenlerin pilav seçeneklerine yeni bir alternatif ekliyoruz: Glutensiz karnabahar pilavı tarifi! Karnabahar ile yapabileceğiniz en kolay ve pratik tatlardan biri olan glutensiz karnabahar pilavı, lezzetli ve doyurucu bir öğün olarak hayatınıza tat katacak! Hadi, glutensiz karnabahar pilavı nasıl yapılır öğrenelim!
Glutensiz ve lezzetli bir öğün arayışında olanlar için kolay glutensiz karnabahar pilavı tarifi harika bir seçenek! Karnabaharın ve zerdeçalın eşsiz uyumu ile hazırlanan glutensiz karnabahar pilavı tarifimize bayılacaksınız. Hatta glutensiz karnabahar pilavi malzemelerini sürekli tazeleyerek haftada birkaç kez bu yemeği pişireceğinizden eminiz! O halde glutensiz tarifler arasında yerini alan bu lezzetin yapılışınıza yakından bakalım!
Malzemeler
Glutensiz Karnabahar Pilavı Malzemeleri Neler?
- 2 kase karnabahar
- 1 adet havuç
- 3-4 adet yeşil biber
- 2-3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Talimatlar
Glutensiz Karnabahar Pilavı Nasıl Yapılır?
- Glutensiz karnabahar pilavı yapımı için öncelikle 2 kase karnabaharı çiğ haliyle rondodan geçirin.
- Ardından havuçları rendeleyin ve biberleri ince ince kıyarak bir kenara alın.
- Bir tencere içerisinde 2 yemek kaşığı tereyağını eritin.
- Erittiğiniz tereyağına önce rendelediğiniz havuçları, ardından biberleri ekleyerek kavurmaya başlayın.
- 2-3 diş sarımsağı incecik doğrayarak karışıma ilave edin.
- Rondodan geçirdiğiniz karnabaharı ve baharatlarınızı tencereye alın kavurmaya devam edin.
- Bu glutensiz karnabahar pilavı bildiğimiz pilavlara pek benzemiyor. Bu nedenle pilavınıza ekstra su eklemeyin.
- Pişen karnabahar pilavınızı, demlenmesi için 10 dakika kadar bekleterek servis edebilirsiniz. Karnabahar ile hazırlanan bu glutensiz pilav, hafifliği ve doyuruculuğu ile öğünlerinizin vazgeçilmezi olacak. Afiyet olsun!