Glutensiz karnabahar pilavı yapımı için öncelikle 2 kase karnabaharı çiğ haliyle rondodan geçirin.
Ardından havuçları rendeleyin ve biberleri ince ince kıyarak bir kenara alın.
Bir tencere içerisinde 2 yemek kaşığı tereyağını eritin.
Erittiğiniz tereyağına önce rendelediğiniz havuçları, ardından biberleri ekleyerek kavurmaya başlayın.
2-3 diş sarımsağı incecik doğrayarak karışıma ilave edin.
Rondodan geçirdiğiniz karnabaharı ve baharatlarınızı tencereye alın kavurmaya devam edin.
Bu glutensiz karnabahar pilavı bildiğimiz pilavlara pek benzemiyor. Bu nedenle pilavınıza ekstra su eklemeyin.
Pişen karnabahar pilavınızı, demlenmesi için 10 dakika kadar bekleterek servis edebilirsiniz. Karnabahar ile hazırlanan bu glutensiz pilav, hafifliği ve doyuruculuğu ile öğünlerinizin vazgeçilmezi olacak. Afiyet olsun!