Geri Dön
+ servings
Hazırlık 15 dakika
Porsiyon 4 kişi
Malzemeler
  

Glutensiz Karnabahar Pilavı Malzemeleri Neler?

  • 2 kase karnabahar
  • 1 adet havuç
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
Talimatlar
 

Glutensiz Karnabahar Pilavı Nasıl Yapılır?

  • Glutensiz karnabahar pilavı yapımı için öncelikle 2 kase karnabaharı çiğ haliyle rondodan geçirin.
    Glutensiz Karnabahar Pilavı Tarifi
  • Ardından havuçları rendeleyin ve biberleri ince ince kıyarak bir kenara alın.
  • Bir tencere içerisinde 2 yemek kaşığı tereyağını eritin.
  • Erittiğiniz tereyağına önce rendelediğiniz havuçları, ardından biberleri ekleyerek kavurmaya başlayın.
  • 2-3 diş sarımsağı incecik doğrayarak karışıma ilave edin.
  • Rondodan geçirdiğiniz karnabaharı ve baharatlarınızı tencereye alın kavurmaya devam edin.
  • Bu glutensiz karnabahar pilavı bildiğimiz pilavlara pek benzemiyor. Bu nedenle pilavınıza ekstra su eklemeyin.
  • Pişen karnabahar pilavınızı, demlenmesi için 10 dakika kadar bekleterek servis edebilirsiniz. Karnabahar ile hazırlanan bu glutensiz pilav, hafifliği ve doyuruculuğu ile öğünlerinizin vazgeçilmezi olacak. Afiyet olsun!

Notlar

Püf Noktalar
Karnabahar pilavı yaparken pilavın çok lapa olmaması için karnabaharları çok ince olmayacak şekilde rondodan geçirmeye özen gösterin. Bununla birlikte, damak tadınıza göre tarifine başka baharatlar ekleyebilirsiniz.
Kaç Kalori?
Glutensiz karnabahar pilavının kalori miktarı malzemelere bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Ancak bir porsiyon glutensiz karnabahar pilavı ortalama olarak 60 kaloriye denk geliyor.
Not: Çapraz kontaminasyon/bulaşma, gluten kalıntısının glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.