Glutensiz Tarifler, Glutensiz Yemek Tarifleri

Elmalı Yulaf Lapası Tarifi

Elmalı Yulaf Lapası Tarifi

Karşınızda yulafın en iyi kombinasyonlarından biri; glutensiz elmalı, cevizli ve tarçınlı yulaf lapası! Sıcak da tüketebileceğiniz bu doyurucu atıştırmalık gününüze neşe ve enerji katmak için birebir.

Yulafta gluten olup olmadığını merak edenler: Yulafta Gluten Var Mı? içeriğimize göz atabilirler.

Tarifin detayları aşağıdadır:

Hazırlık 15 dakika
Porsiyon 3 kişi

Malzemeler
  

Elmalı Yulaf Lapası Malzemeleri

  • ½ su bardağı glutensiz yulaf ezmesi
  • 1-2 adet rendelenmiş elma
  • 1 yemek kaşığı ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı süt

Talimatlar
 

Glutensiz Elmalı Yulaf Lapası Nasıl Yapılır?

  • Yarım su bardağı glutensiz yulaf ezmesini bir tencereye alın.
  • Üzerine 1 su bardağı süt ekleyerek karıştırmaya başlayın.
  • Karışıma tarçın ve rendelenmiş elma ekleyerek kısık ateşte kıvam alana kadar pişirmeye bırakın.
  • Hazırladığınız yulaf lapasını üzerine ceviz ekleyerek servis edebilirsiniz.

Notlar

Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten kalıntısının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.

Bir cevap yazın