İşte karşınızda, yulafın en iyi kombinasyonlarından biri: Elmalı, cevizli ve tarçınlı glutensiz yulaf lapası! İster sıcak ister soğuk olarak tüketebileceğiniz kolay glutensiz elmalı yulaf lapası tarifi, güne başlarken ağzınızın tadını yerine getirmek için birebir!
Güne enerjik bir şekilde başlamak için hafif lezzetlerden daha iyi bir seçenek düşünemiyoruz. Lezzetli, ferah ve doyurucu bir lezzet olan yulaf lapasını glutensiz beslenme düzenine sahip kişiler de rahatlıkla tüketebiliyor. Elbette ki birbirinden lezzetli glutensiz tarifler ile! Glutensiz elmalı yulaf lapasının kalorisi yüksek olmadığı için sabahları kalori hesabına girmeden kendinize dengeli ve doyurucu bir öğün hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz yeni favori kahvaltınız olacak glutensiz elmalı yulaf lapasının püf noktalarına bir göz atalım!
Malzemeler
Elmalı Yulaf Lapası Malzemeleri Neler?
- Yarım su bardağı glutensiz yulaf ezmesi
- 1-2 adet rendelenmiş elma
- 1 yemek kaşığı ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 su bardağı süt
Talimatlar
Glutensiz Elmalı Yulaf Lapası Nasıl Yapılır?
- Glutensiz elmalı yulaf lapası yapımı için yarım su bardağı glutensiz yulaf ezmesini bir tencereye koyun.
- Üzerine 1 su bardağı süt ekleyerek karıştırmaya başlayın.
- Karışıma tarçın ve rendelenmiş elma ekleyerek kısık ateşte kıvam alana kadar pişmeye bırakın.
- Hazırladığınız yulaf lapasını üzerine ceviz ekleyerek servis edebilirsiniz.
- İşte, glutensiz elmalı yulaf lapası tarifi hazır. Şimdiden afiyet olsun!