Glutensiz Tarifler, Glutensiz Yemek Tarifleri

Elmalı Yulaf Lapası Tarifi

Elmalı Yulaf Lapası Tarifi

İşte karşınızda, yulafın en iyi kombinasyonlarından biri: Elmalı, cevizli ve tarçınlı glutensiz yulaf lapası! İster sıcak ister soğuk olarak tüketebileceğiniz kolay glutensiz elmalı yulaf lapası tarifi, güne başlarken ağzınızın tadını yerine getirmek için birebir!

Güne enerjik bir şekilde başlamak için hafif lezzetlerden daha iyi bir seçenek düşünemiyoruz. Lezzetli, ferah ve doyurucu bir lezzet olan yulaf lapasını glutensiz beslenme düzenine sahip kişiler de rahatlıkla tüketebiliyor. Elbette ki birbirinden lezzetli glutensiz tarifler ile! Glutensiz elmalı yulaf lapasının kalorisi yüksek olmadığı için sabahları kalori hesabına girmeden kendinize dengeli ve doyurucu bir öğün hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz yeni favori kahvaltınız olacak glutensiz elmalı yulaf lapasının püf noktalarına bir göz atalım!

Hazırlık 15 dakika
Porsiyon 3 kişi

Malzemeler
  

Elmalı Yulaf Lapası Malzemeleri Neler?

  • Yarım su bardağı glutensiz yulaf ezmesi
  • 1-2 adet rendelenmiş elma
  • 1 yemek kaşığı ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı süt

Talimatlar
 

Glutensiz Elmalı Yulaf Lapası Nasıl Yapılır?

  • Glutensiz elmalı yulaf lapası yapımı için yarım su bardağı glutensiz yulaf ezmesini bir tencereye koyun.
    Glutensiz Elmalı Yulaf Lapası Tarifi
  • Üzerine 1 su bardağı süt ekleyerek karıştırmaya başlayın.
  • Karışıma tarçın ve rendelenmiş elma ekleyerek kısık ateşte kıvam alana kadar pişmeye bırakın.
  • Hazırladığınız yulaf lapasını üzerine ceviz ekleyerek servis edebilirsiniz.
  • İşte, glutensiz elmalı yulaf lapası tarifi hazır. Şimdiden afiyet olsun!

Notlar

Yulafta gluten olup olmadığını merak edenler: Yulafta Gluten Var Mı? içeriğimize göz atabilirler.
Not: Çapraz kontaminasyon/bulaşma, gluten bulaşığının glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu nedenle kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.