Damak tadınızı şenlendirecek harika bir glutensiz pizza tarifine hazır mısınız? ? ? Üstelik evde yapması da çok kolay!
Tarifin detayları aşağıdadır:
Malzemeler
Glutensiz Ev Yapımı Pizza Hamur Malzemeleri
- 2 su bardağı glutensiz un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı su
Glutensiz Ev Yapımı Pizza Sosu Malzemeleri
- 1 çorba kaşığı salça sulandırılmış
- 1 su bardağı mozzarella
- 2 adet mantar
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 2 dal taze kekik
Talimatlar
Evde Glutensiz Pizza Hamuru Nasıl Yapılır?
- Pizza hamuru için gerekli malzemeleri geniş bir kaba alın ve hamuru homojen bir hale gelene kadar yoğurun.
- Kıvama gelen hamurunuzu 15 dakika boyunca dinlendirmek için bir kenara bırakın.
- Dinlendirilmiş hamuru tepsinizin üzerine yerleştirerek istediğiniz boyuta ve sevdiğiniz hamur kalınlığına göre genişletin.
- Tepsiye yaydığınız hamuru 30-45 dakika daha dinlendirdikten sonra ılık suyla incelttiğiniz salçayı hamurun üzerine sürün.
- Üzerine kendi damak zevkinize uyacak gluten içermeyen malzemeleri yerleştirin ve 200°C’de ısıttığınız fırında 30 dakika pişirin.
- Ev yapımı glutensiz pizzayı soğutmadan servis edebilirsiniz.
Notlar
Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten kalıntısının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.