Söz konusu pizza olduğunda en doğru soru “Pizza sever misiniz?” değil, “Pizzanızı nasıl seversiniz?” olabilir. Böylesine sevilen bir lezzete mesafeli durmak haliyle glutensiz beslenenleri epey zorlayabiliyor. Bu çok sevilen lezzetle tekrar buluşmanıza olanak sağlayan glutensiz ev yapımı pizza tarifimiz, günlerinize lezzet katmak için hazır!
Glutensiz beslenme düzenini uzun yıllardır sürdüren bir birey ya da glutensiz tarifler dünyasına yeni adım atan bir kaşif olabilirsiniz. Her durumda pizzayla aranıza mesafe koymak sizi zorluyor olmalı. Neyse ki kolay glutensiz ev yapımı pizza tarifimiz sayesinde sevdiğiniz bu özel lezzetle tekrar kavuşmanız çok yakın. Üstelik detaylı açıklarımız ve glutensiz ev yapımı pizza yapımı püf noktalarımız sayesinde hedeflediğiniz lezzete pratik şekilde ulaşacaksınız. Mutfağınızı saracak mis gibi kokuların ve uzayan peynirlerin hayalini kurmaya başladıysanız, glutensiz ev yapımı pizza yapımına dair detayları aktarmaya başlayalım!
Malzemeler
Glutensiz Ev Yapımı Pizza Malzemeleri Nelerdir?
- 2 su bardağı glutensiz un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı su
Glutensiz Ev Yapımı Pizza için Sos Malzemeleri
- 1 çorba kaşığı salça sulandırılmış
- 1 su bardağı mozzarella
- 2 adet mantar
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 2 dal taze kekik
Talimatlar
Glutensiz Ev Yapımı Pizza Nasıl Yapılır?
- Pizza hamuru için gerekli malzemeleri geniş bir kaba alın ve hamuru homojen bir hale gelene kadar yoğurun.
- Kıvama gelen hamurunuzu 15 dakika boyunca dinlendirmek için bir kenara bırakın.
- Dinlendirilmiş hamuru tepsinizin üzerine yerleştirerek istediğiniz boyuta ve sevdiğiniz hamur kalınlığına göre genişletin.
- Tepsiye yaydığınız hamuru 30-45 dakika daha dinlendirdikten sonra ılık suyla incelttiğiniz salçayı hamurun üzerine sürün.
- Üzerine kendi damak zevkinize uyacak gluten içermeyen malzemeleri yerleştirin ve 200°C’de ısıttığınız fırında 30 dakika pişirin.
- Ev yapımı glutensiz pizzayı soğutmadan servis edebilirsiniz.
- Afiyet olsun.