Glutensiz Tarifler, Glutensiz Yemek Tarifleri

Glutensiz Krep Tarifi

Glutensiz Krep Tarifi

Sabah kahvaltılarınız için kolaylıkla hazırlayabileceğiniz glutensiz krep tarifi ile karşınızdayız. Glutensiz unla yumuşak krepler elde etmenizi sağlayacak ve kahvaltı sofralarınızın vazgeçilmez bir parçası olacak krep tarifimizi denemelisiniz.

Tarifin detayları aşağıdadır:

Hazırlık 10 dakika
Pişirme 10 dakika
Porsiyon 2 kişi

Malzemeler
  

Glutensiz Krep Malzemeleri

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 1 su bardağı glutensiz un
  • 1 çorba kaşığı mısır unu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Talimatlar
 

Glutensiz Krep Nasıl Yapılır?

  • Tüm malzemeleri geniş bir kâse içine alıp karıştırın.
  • Boza kıvamına gelen bu karışımı, önceden ısıtıp yağladığınız krep tavasına dökün ve kreplerin her iki yönünü de eşit derecede pişirin.
  • Glutensiz krepleri güvenilir malzemelerle hazırladığınız reçellerle zenginleştirebilir ya da peynir, zeytin gibi kahvaltılıklarla birlikte yemeyi tercih edebilirsiniz.
  • 2 kişilik krep tarifimizdeki malzemeleri aynı oranda artırarak daha fazla kişi ile keyifle tüketebilirsiniz.
  • İşte bu kadar kolay, afiyet olsun!

Notlar

Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten kalıntısının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.

Bir cevap yazın