Glutensiz Tarifler, Glutensiz Yemek Tarifleri

Glutensiz Krep Tarifi

Glutensiz Krep Tarifi

Sabah kahvaltılarınız için kolaylıkla hazırlayabileceğiniz glutensiz krep tarifi ile güne neşeli bir başlangıç yapmaya hazır mısınız? Glutensiz unla yumuşak krepler elde etmenizi sağlayacak kolay glutensiz krep tarifimizi hemen deneme vakti!

Krep, tüm aileyle birlikte yapılan keyifli pazar kahvaltılarının en lezzetli eşlikçilerinden biri. İster tatlı, ister tuzlu olarak tüketebileceğiniz krepleri glutensiz tarifler sayesinde yeniden sofranızın baş köşesine taşıyabilirsiniz. Dilerseniz krepleri üst üste dizip biraz da çikolata sosun yardımıyla basit ama son derece lezzetli bir pasta bile yapabilirsiniz. Hafif bir tarif olan glutensiz krep kalorisiyle pazar kahvaltılarını da pişmanlıkla sonuçlandırmıyor. Öyleyse, malzemeleri hazırlayın glutensiz krep yapımına başlıyoruz!

Hazırlık 10 dakika
Pişirme 10 dakika
Porsiyon 2 kişi

Malzemeler
  

Glutensiz Krep Malzemeleri Neler?

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 1 su bardağı glutensiz un
  • 1 çorba kaşığı mısır unu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Talimatlar
 

Glutensiz Krep Nasıl Yapılır?

  • Glutensiz krep yapımı için tüm malzemeleri geniş bir kase içine aktarıp karıştırın.
    Glutensiz Krep Tarifi
  • Glutensiz krep püf noktalarından biri karışımın pürüzsüz olması. Yani karışımın pütür pütür olmamasına özen göstermelisiniz.
  • Boza kıvamına gelen bu karışımı önceden ısıtıp yağladığınız krep tavasına dökün ve kreplerin her iki yönünü de eşit derecede pişirin.
  • Glutensiz krepleri güvenilir malzemelerle hazırladığınız reçellerle zenginleştirebilir ya da peynir, zeytin gibi kahvaltılıklarla birlikte yemeyi tercih edebilirsiniz.
  • 2 kişilik krep tarifimizdeki malzemeleri aynı oranda artırarak daha fazla kişiye hazırlayabilir ve keyifle tüketebilirsiniz. İşte glutensiz krep yapmak bu kadar kolay, afiyet olsun!

Notlar

Not: Çapraz kontaminasyon/bulaşma, gluten bulaşığının glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu nedenle kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.

Bir yanıt yazın