Glutensiz Tarifler, Glutensiz Yemek Tarifleri

Glutensiz Mantı Tarifi

Glutensiz Mantı Tarifi

Sofralarınızı glutensiz tatlarla şenlendirmek istiyorsanız kolayca yapabileceğiniz glutensiz mantı tarifimizi de mutlaka denemelisiniz. Hadi, evde glutensiz mantı hamuru açmak için glutensiz mantı malzemelerinizi hemen hazırlayın!

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan mantıyı sizler de glutensiz tarifler listenize ekleyerek sofranıza taşıyabilir ve akşam yemeklerinizi çeşitlendirebilirsiniz. Çünkü bu tarif tamamen glutensiz içeriğiyle sindirim sisteminizi zorlamayacak ve keyfinizi asla kaçırmayacak. Hatta öyle ki muhteşem tadıyla tatmin edici bir akşam yemeği seçeneği olacak! O halde glutensiz mantı nasıl yapılır yakından bakmaya ve glutensiz mantı püf noktalarını öğrenmeye ne dersiniz? 

Hazırlık 40 dakika
Pişirme 10 dakika
Porsiyon 4 kişi

Malzemeler
  

Glutensiz Mantı Hamur Malzemeleri Neler?

  • 3.5 su bardağı glutensiz un
  • ¾ su bardağı pirinç unu
  • 2 yumurta
  • Biraz ılık su
  • Bir tutam tuz

Glutensiz Mantı İç Harç Malzemeleri

  • 200 gr. kıyma
  • 1 kuru soğan
  • İnce kıyılmış maydanoz
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz

Glutensiz Mantı Servisi için

  • İnce kıyılmış sarımsak
  • Yoğurt
  • Tereyağı
  • Salça
  • Pul biber
  • Kekik
  • Nane

Talimatlar
 

Glutensiz Mantı Nasıl Yapılır?

  • Glutensiz mantı yapımı için öncelikle iç harcı için gerekli tüm malzemeleri büyük bir kapta karıştırın.
    Glutensiz Mantı Tarifi
  • Glutensiz unu ve pirinç ununu karıştırıp bir bardak kadarını ayırın.
  • Geniş kapta kalan unun ortasına yumurtaları kırın ve tuzu ilave edin.
  • Yavaş yavaş su ekleyerek hamuru ele yapışmayacak kıvama getirene kadar yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru 4 parçaya ayırın.
  • Parçalara yuvarlak bir şekil verin ve elinizin içinde genişletin. Ardından merdane yardımıyla nazikçe hamurunuzu açın.
  • Glutensiz mantı hamurunun normal hamurdan daha hassas olduğunu unutmayın. Hamuru açarken ayırdığınız bir bardak unu serperek yapışmasını engelleyebilirsiniz.
  • Elde ettiğiniz mantı yufkasını bıçakla uzun şeritler halinde kesin ve ufak dikdörtgen parçalar elde edin.
  • Her bir parçaya iç harcı ekleyin ve kenarlarından tutup birleştirerek kapatın.
  • Derin bir tencerede suyu kaynatın.
  • İçine bir tutam tuz atıp, mantıları haşlayın. Mantılar su yüzeyine çıktığında altını kapatabilirsiniz.
  • Pişen mantıların suyunu süzün ve tabağa alın.
  • İnce kıydığınız sarımsaklarla hazırlanan yoğurdunuzu ekleyin ve tereyağında kavurduğunuz salçayı ilave edin.
  • Dilediğiniz baharatlarla zenginleştirerek sıcak servis edebilirsiniz. Kolay glutensiz mantı tarifi işte bu kadar!
  • Glutensiz unla hazırladığınız mantınız hazır. Şimdiden afiyet olsun!

Notlar

Püf Noktalar

Glutensiz mantı yaparken hamurun çok kalın olmamasına özen göstererek daha lezzetli bir deneyim elde edebilirsiniz. Bununla birlikte mantının üzerine sos olarak ev yapımı salça kullanabilirsiniz.

Kaç Kalori?

Glutensiz mantının kalori miktarı malzemelere bağlı olarak değişiklik gösteriyor olsa da 1 porsiyon yani 120 gram glutensiz mantı ortalama 265 kcal.
Not: Çapraz kontaminasyon/bulaşma, gluten kalıntısının glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.

Bir yanıt yazın