Glutensiz Tarifler, Glutensiz Yemek Tarifleri

Glutensiz Mantı Tarifi

Glutensiz Mantı Tarifi

Sofralarınızı glutensiz tatlarla şenlendirmek istiyorsanız, kolayca yapabileceğiniz glutensiz mantı tarifimizi denemelisiniz. Evde glutensiz mantı hamuru açmak için hazırsanız, başlayalım!

Tarifin detayları aşağıdadır:

Hazırlık 40 dakika
Pişirme 10 dakika
Porsiyon 4 kişi

Malzemeler
  

Glutensiz Mantı Hamur Malzemeleri

  • 3.5 su bardağı glutensiz un
  • ¾ su bardağı pirinç unu
  • 2 yumurta
  • Biraz ılık su
  • Bir tutam tuz

Glutensiz Mantı İç Harç Malzemeleri

  • 200 gr. Kıyma
  • 1 kuru soğan
  • İnce kıyılmış maydanoz
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz

Glutensiz Mantı Servisi için

  • İnce kıyılmış sarımsak
  • Yoğurt
  • Tereyağı
  • Salça ev yapımı olabilir
  • Pul biber kekik, nane

Talimatlar
 

Glutensiz Mantı Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle iç harcı için gerekli tüm malzemeleri büyük bir kapta karıştırın.
  • Glutensiz unu ve pirinç ununu karıştırıp bir bardak kadarını ayırın.
  • Geniş kapta kalan unun ortasına yumurtaları kırın ve tuzu ilave edin.
  • Yavaş yavaş su ekleyerek hamuru ele yapışmayacak kıvama getirene kadar yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru dört parçaya ayırın
  • Parçalara yuvarlak bir şekil verin ve elinizin içinde genişletin. Ardından merdane yardımıyla nazikçe hamurunuzu açın.
  • Glutensiz mantı hamurunun normal hamurdan daha hassas olduğunu unutmayın. Hamuru açarken ayırdığınız bir bardak unu serperek yapışmasını engelleyebilirsiniz.
  • Elde ettiğiniz mantı yufkasını bıçakla uzun şeritler halinde kesin ve ufak dikdörtgen parçalar elde edin.
  • Her bir parçaya iç harcı ekleyin ve kenarlarından tutup birleştirerek kapatın.
  • Derin bir tencerede suyu kaynatın.
  • İçine bir tutam tuz atıp, mantıları haşlayın. Mantılar su yüzeyine çıktığında altını kapatabilirsiniz.
  • Pişen mantıların suyunu süzün ve tabağa alın.
  • İnce kıydığınız sarımsaklarla hazırlanan yoğurdunuzu ekleyin ve tereyağında kavurduğunuz salçayı ilave edin.
  • Dilediğiniz baharatlarla zenginleştirerek sıcak servis edebilirsiniz. Glutensiz unla hazırladığınız mantınız hazır, geriye sadece afiyetle yemek kalıyor.

Notlar

Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten kalıntısının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.

Bir cevap yazın