Glutensiz Tarifler, Glutensiz Yemek Tarifleri

Glutensiz Pide Tarifi

Glutensiz Pide Tarifi

Glutensiz pide tarifi, geleneksel pide lezzetini özleyen ve gluten intoleransı veya çölyak hastalığı olan kişiler için harika bir alternatiftir. Bu tarif, pidenin karakteristik kabarmış kenarları, yumuşak iç kısmı ve zengin aromasıyla aynı keyfi yaşamanızı sağlar. Glutensiz unlar ve özel karışımlar kullanılarak hazırlanan hamur, esneklik ve kabarmayı elde etmek için özenle işlenir. Pideye özgü malzemelerle zenginleştirilen bu tarif, herkesin keyifle tüketebileceği bir lezzet sunar. Glutensiz pideyi, sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz ve lezzetli bir öğün deneyimi yaşayabileceğiniz pratik ve lezzetli bir seçenek olarak deneyebilirsiniz.

Kaynak:
http://www.senemileglutensiz.com/glutensiz-pide-tarifim/

Hazırlık 25 dakika
Pişirme 15 dakika
Porsiyon 4 kişi

Malzemeler
  

Glutensiz Pide Malzemeleri

  • ½ çay bardağı ılık su
  • ½ çay bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım paket instant maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar glutensiz un
  • 1 yumurtanın sarısı
  • Tereyağı

Glutensiz Pide İç harcı için

  • Beyaz peynir
  • 1 domates
  • 3-4 yeşil biber

Talimatlar
 

Glutensiz Pide Nasıl Yapılır?

  • Ilık su ve mayayı karıştırıp, mayaya kıvam verin.
  • Süt, sıvı yağ ve tuzla sıvı hale getirdiğiniz mayayı bir araya getirin.
  • Karışımın içine azar azar glutensiz unu ekleyerek, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hamuru 1 saat kadar dinlenmeye alın.
  • Dinlendirdiğiniz hamuru iki parçaya bölün ve merdane ile açarak şekil verin.
  • Fırın tepsisine yerleştirin.
  • İnce ince dilimlediğiniz domates, peynir ve biberi hamurun üzerine yayın.
  • Hamurun üzerine yumurta sarısı sürün.
  • Glutensiz peynirli pidenizde mis gibi tereyağı kokusu almak isterseniz iç harcın üzerine küçük küpler halinde tereyağı yerleştirebilirsiniz.
  • Fırın tepsisini önceden 180°C’de ısıttığınız fırına sürü ve pide hamuru kızarana kadar pişirin. Glutensiz pidelerinizi sıcacık tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!

Notlar

Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.

Bir cevap yazın