Glutensiz Tarifler, Glutensiz Yemek Tarifleri

Glutensiz Mücver Tarifi

Glutensiz Mücver Tarifi

Tazecik kabaklardan yapılan ve altın sarısı yağda kızartılan çıtır çıtır mücverlere hayır demek mümkün değil. Çok sevdiğiniz mücver lezzetine glutensiz bir tarifle de kavuşabilirsiniz. Nasıl mı? Hadi, kolay glutensiz mücver tarifimize geçelim!

Kahvaltıda, beş çayında veya akşam yemeğinde hem sıcak hem de soğuk olarak tüketebileceğiniz mücver lezzetini glutensiz tarifler sayesinde tam da damak tadınıza uygun olacak şekilde kolayca hazırlayabilirsiniz. Özellikle sıcak yaz günlerinde ferah bir ara öğün arıyorsanız mücveri süzme yoğurtla birlikte tüketebilirsiniz. Tabii, kabak sevmeyenlere bile kabak yedirten enfes bir tarif olan glutensiz mücverin püf noktalarına dikkat etmeniz gerektiğini unutmamalısınız. Bu sayede evde yaptığınız glutensiz mücverlerden de çocukluğunuzda aldığınız o efsane tadı alabilirsiniz. Mutfak önlüğünüzü taktıysanız glutensiz mücver tarifinin detaylarına bir göz atalım!

Hazırlık 20 dakika
Pişirme 15 dakika
Porsiyon 4 kişi

Malzemeler
  

Glutensiz Mücver Malzemeleri Nelerdir?

  • 3 adet kabak
  • 1 bardak mısır unu
  • 3 adet yumurta
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber

Talimatlar
 

Glutensiz Mücver Nasıl Yapılır?

  • Glutensiz mücver yapımına kabakları yıkayıp rendeleyerek başlayın.
    Glutensiz Mücver Tarifi
  • Rendelediğiniz kabakları geniş bir kaba alarak üzerine mısır unu, yumurta, tuz ve karabiber ekleyip ardından malzemeleri iyice karıştırın.
  • Orta ateşte ısıttığınız tavaya bir kaşık sıvı yağ ekleyin.
  • Karışımdan bir kaşık alıp tavaya yerleştirip her iki yönü de kızarıncaya dek pişirin.
  • Servis aşamasında üzerine biraz peynir veya süzme yoğurt ekleyebilirsiniz.
  • Damak tadınıza göre bu karışıma dereotu veya maydanoz da ilave edebilirsiniz.
  • İşte, kolay glutensiz mücver tarifiniz hazır. Afiyet olsun!

Notlar

Kaç Kalori?

Yağda kızartılarak hazırlanan bir porsiyonluk mücverde 145 kalori bulunuyor. Ancak glutensiz mücver kalorisi kullandığınız malzemelere göre değişiklik gösterebilir. Yani kızartma yağının miktarı, tarifte kullanılan un ve kabaklar bir porsiyon mücverin kalorisini değiştirebiliyor.

Püf Nokta

Gelelim mücverin püf noktasına! Rendelediğiniz kabakları diğer malzemelerle karıştırmadan önce suyunu iyice sıkmalısınız. Bu sayede daha lezzetli mücverler elde edebilirsiniz.
Not: Çapraz kontaminasyon/bulaşma, gluten bulaşığının glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu nedenle kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.