Tazecik kabaklardan yapılan ve altın sarısı yağda kızartılan çıtır çıtır mücverlere hayır demek mümkün değil. Çok sevdiğiniz mücver lezzetine glutensiz bir tarifle de kavuşabilirsiniz. Nasıl mı? Hadi, kolay glutensiz mücver tarifimize geçelim!
Kahvaltıda, beş çayında veya akşam yemeğinde hem sıcak hem de soğuk olarak tüketebileceğiniz mücver lezzetini glutensiz tarifler sayesinde tam da damak tadınıza uygun olacak şekilde kolayca hazırlayabilirsiniz. Özellikle sıcak yaz günlerinde ferah bir ara öğün arıyorsanız mücveri süzme yoğurtla birlikte tüketebilirsiniz. Tabii, kabak sevmeyenlere bile kabak yedirten enfes bir tarif olan glutensiz mücverin püf noktalarına dikkat etmeniz gerektiğini unutmamalısınız. Bu sayede evde yaptığınız glutensiz mücverlerden de çocukluğunuzda aldığınız o efsane tadı alabilirsiniz. Mutfak önlüğünüzü taktıysanız glutensiz mücver tarifinin detaylarına bir göz atalım!
Malzemeler
Glutensiz Mücver Malzemeleri Nelerdir?
- 3 adet kabak
- 1 bardak mısır unu
- 3 adet yumurta
- Sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
Talimatlar
Glutensiz Mücver Nasıl Yapılır?
- Glutensiz mücver yapımına kabakları yıkayıp rendeleyerek başlayın.
- Rendelediğiniz kabakları geniş bir kaba alarak üzerine mısır unu, yumurta, tuz ve karabiber ekleyip ardından malzemeleri iyice karıştırın.
- Orta ateşte ısıttığınız tavaya bir kaşık sıvı yağ ekleyin.
- Karışımdan bir kaşık alıp tavaya yerleştirip her iki yönü de kızarıncaya dek pişirin.
- Servis aşamasında üzerine biraz peynir veya süzme yoğurt ekleyebilirsiniz.
- Damak tadınıza göre bu karışıma dereotu veya maydanoz da ilave edebilirsiniz.
- İşte, kolay glutensiz mücver tarifiniz hazır. Afiyet olsun!